Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Ne Yapabiliriz? / BAHATTİN TANRIVERDİ

bahattin-tanriverdi.jpg

Merhaba diyerek başlayalım.

Yaşadığımız bu sıkıntılı süreci en az hasar ile atlatmak adına atılan adımlardan en önemli olanı kuşkusuz, Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyası.
Yeterli olup olmadığını görmek için ihtiyaca verilen cevaba bakmak gerekiyor. Onun için de biraz sabırlı olmamız gerekli.

İlgili bakanların tedbirler kapsamındaki önerilerinin ciddiye alınması ve birey olarak buna dair önlemleri almamız elzem hale geliyor. Hayat şartlarımızın ağırlaşması ve ya iyileşmesi bize bağlı. Tamam, virüsün ortaya çıkması bizim suçumuz değil. Lakin yayılması için önlem almamak bizim kabahatimiz. Farkında olmadan yayılmasına sebep oluyoruz.

Bu sorun bir kaç ay önce kimsenin aklına gelmez iken, şimdi rüyalarımızdan çıkmaz oldu. Yapılan yardımları ciddiye alıyorum. Şu ana kadar açıklanan miktar iki milyarın üstünde. Bence bunun kat be kat fazlası toplanması gerekiyordu.

Bu topraklarda yaşayan gönlü zengin o kadar çok insan var ki, kimisi kırgın, kimisi dargın. Bir kısmı da sadece desteklediği görüşteki yapı iktidarda olmadığı için biraz geride duruyor.
Bu zamanda bütün dargınlıkları kırgınlıkları bir kenara bırakmazsak, bu bela hepimizi bir kenara koyacak anlaşılan.

Neler yapabiliriz?

Devletin işverenlerine, İşverenlerin çalışan personeline iki ay sahip çıkması, ev sahiplerinin kira noktasında yardımcı olması gerek.
Bu belayı başımızdan savdıktan sonra çalışanların da var güçleri ile işlerine dört elle sarılması gerek.

Ayrıca bu zaman zarfında elektrik, doğalgaz ve su faturalarının kar etmeden tüketiciye yansıtılması gerekiyor.

Selam ve dua ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar