Üniversiteyi Kazanan Gençlere Tavsiyeler

Öncelikle üniversiteyi kazanan kardeşlerimizi tebrik eder, hayırlı bir eğitim yılı dilerim.

Kıymetli kardeşlerime bazı tavsiyelerde bulunacağım:.

Öncelikle doğru arkadaşlar edinin. Zamanı ve sizi tüketen değil, nitelikli, birlikte gelişebildiğiniz üretken arkadaşlarınız olsun.

Eğitim hayatınızda en iyiye ulaşmayı hedefleyin. Kazandığınız başarılar sizi mütevazı kılsın, kibir ve gurura kapılmayın.

Okul derslerine düzenli olarak katılın ve derslerde not tutun. Ancak bu şekilde derslerinizde başarı sağlayabilirsiniz. Kendi alanınız ile ilgili ekstra okumalar yapın.

Üniversitenin kütüphanesinden aktif şekilde istifade edin.Kütüphane, sadece sınav haftalarında kullandığınız bir yer olmamalıdır.

Kendi kütüphanenizi oluşturun. On sene sonra size fayda vermeyecek kitapları okumayın. Okuduğunuz kitaplarla ilgili notlar tutun.

En az bir yabancı dili iyi şekilde öğrenin. Arapça ve İngilizce tercih edeceğiniz diller arasında olsun. Bununla birlikte kendi dilinizi de en iyi şekilde kullanmaya çalışın.

Türk klasiklerini mutlaka okuyun.

Üniversitenin sunduğu yurtdışı fırsatlarını kullanın. Erasmus ve bunun gibi yurtdışı programlara katılacak şekilde derslerinizi ayarlayın, koşulları zorlayın. Yurt içindeki gezilere de katılın.

Yüksek lisans yapmayı düşünün! İyi bir üniversitede yüksek lisans yapmak için iyi bir diploma notu, ALES ve Yabancı Dil puanlarına ihtiyacınız olacak. Bunları unutmayın.

Size iş öğretecek yerlerde stajınızı yapın, stajınız “getir-götür” işleri yapmak şeklinde algılayan naylon stajyerler olmayın...

Bulunduğunuz ilin kültürünü iyi tanımaya çalışın. Meşhur yemeklerini tadın, doğa ve kültürel zenginliğe sahip yerlerini gezin!

Teknolojiyi iyi kullanın ancak teknolojinin esiri olmayın! Gündemi takip edin ancak güncele çokça takılıp kalmayın!

Süreli yayınları imkan dahilinde takip edin.

Üniversite hayatı dahil hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız dininizi, örfünüzü, geleneğinizi unutmayın, anne ve babanızın tavsiyelerine uyun. İştişareye açık olun!

Hayatınızı mahvetmek istemiyorsanız, illegal gruplardan uzak durun.

Yapacağınız kanun dışı her şey bir gün karşınıza çıkacaktır. Unutmayın ki, önemli bir mevkiye gelmek istediğinizde geçmişinizdeki bütün ayrıntılar etki edecektir.

Yaptığınız her şeyin mahşerde hesabını vereceğiniz bilinciyle yaşarsanız, hem dünyada hem de ahirette mutlu yaşarsınız

İnancınızı, fikrinizi, davanızı saygı ve anlayış çerçevesinde savunun.Düzenli ve tertipli olun. Her gün yarını programlayın.

Zaman zaman düşebilirsiniz. Kalkmasını bilmeniz lazım.

Daima yanınızda okuyacağınız bir dergi ve kitap bulundurun.

Önemli işlerden önce istişare edin, düşünün, araştırın. Bir karara vardıktan sonra da tevekkül edin.

Ajanda kullanın ve öğrendiğiniz her yeni şeyi yazıya aktarın.

Dilbilgisi ve imlayı iyi öğrenin.

Hiçbir konuda önyargılı olmayın.

Cesur olun...

Bir işte sebat etmesini öğrenin. Mermeri delen damlaların sürekliliğidir.

Okuyun.... Okuyun.... Okuyun...

Kazandığınız bölümlerin hayırlara vesile olmasını diler, vatana, millete ve ümmete faydalı olmaya vesile olmasını temenni ederim.

hikmet-kizil.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.