Hangi suçtan ötürü öldürüldüler?

(Bi Eyyi Zenbin Kutilet)

Cahiliye Arapları küçük yaşta kız çocukları diri diri toprağa gömüyorlardı. Doğduğu andan itibaren kimi zaman daha kundaktayken kimi zaman 7-8 yaşlarına geldiklerinde toprağa gömülüyorlardı, kız çocukları. Bunu nasıl yapıyorlardı, hangi vicdan buna müsaade ediyordu?Kelimeler bu durumu anlatmaktan aciz. Şairin dediği gibi “Homo homini lupusmuş anne (insan insanın kurdudur, anne)!” insan bir kere yoldan çıktı mı en vahşi hayvandan daha vahşi ve daha kindar olabiliyor. Hele bu vahşi hayvanları (piyonları) kullananlar bel hum mu‘addel aşağıların en aşağısı, esfeli safdilindirler.

8-9 yaşlarındaki bir kız çocuğu kime ne yapmış olabilir ki? Ne suçu olabilir ki? O güzel yüzü ve hayat bahşeden tebessümünden hangi aşağılık hayvan rahatsız olabiliyor? Acaba bu aşağılık katilleri bir ana değil de dağdaki vahşi hayvanlar mı doğurdu? Bu ne biçim aşağılık? Bu hangi kitapta, hangi dinde ve hangi düşüncede öğretiliyor? İnsanlıktan nasibini almayan bu vahşi hayvanlar daha ne zamana kadar bu vahşi eylemlerine devam edecekler?

Düşünüyorum da en son işlenen bu vahşete ne diyecekler acaba? PKK, PYD, DEHAŞ veFETÖ gibi örgütler ve bunları destekleyen parti ve kuruluşlar, buna demokrasi mi, eşitlik mi, halkların özgürlüğü mü, despotizmle mücadele mi, ne diyecekler acaba? Sadece 9-10 yaşlarındaki çocukların ölümü değil 14-15 yaşında zorla dağa kaçırılan eline silah verilenve zorla ölüme gönderilen kız çocukları da diri diri toprağa gömül müyorlar mı? Ha Taksim meydanında babasıyla beraber öldürülen ECRİNLER ha dağa kaçırılıp eline silah verilen isimsiz kızlar, ikisi de öldürülmüyor mu? Suçları ne bunların? Hangi gerekçeyle öldürülüyor bu gencecik hayatlar. Tam kırk yıldır bu ülke insanına karşı saldırıdabulunuyorlar. Asala Ermeni örgütü, PKK, PYD, DEHAŞ ve FETÖ gibi örgütler… bunların işlediği cinayetler, kim bunları tek tek sayabilir? Kim bunların hesabını verebilir?

 Devleti suçlamak için kendi taraftarlarını dahi gözünü kırpmadan öldüren zihniyet insan hayatını nasıl düşünecek? Öldürmek için programlanmış mahluklar mı insan hayatını düşünecek? Batı başkentlerinde bu canilere emir verenler, batılı büyük şeytanların ikram ettiği lüks hayat içinde yaşayan satılmış kukla mahluklar insan hayatını düşünürler mi? Onlardan böyle bir merhamet beklenir mi? Onlarda bu vahşetleri idrak edecek vicdan ve ruh bulunur mu? Ancak onların da evine ateş düştüğünde, yürekleri yandığında belki insan hayatını düşünürler.

taksim.jpgBu terör eylemlerini yapanlar, destekleyenler, lojistik destek verenler, birtakım menfaatleri için bunlara ses çıkarmayanların çocukları nerede? Biz, düşmanımızın çocuğunun dahi burnunun kanamasını istemeyiz ama neden onların çocukları ölmüyor? Neden hep fakir, masum, saf temiz insanların çocukları ölüyor? Neden hiçbir teröristin çocuğu dağda ölmüyor? Neden hiçbir teröristin de evine ateş düşmüyor? Türkiye’nin güvenlik güçleri dağda teröristlere bomba attığında bazı parti ve örgütlerin yüreği yanar. Acaba bu terör eylemlerinde ölen ECRİNLER için de yürekleri yanacak mı? Onların acıyacak yüreği var mı? Onlar insanlıktan anlar mı? Onları destekleyen, her fırsatta propagandalarını yapan, onları demokrasi ve özgürlük(!) kahramanları ilan eden medya kuruluşları, bu söz konusu örgütlere terörist diyebilecek mi? ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri onlara yaptıkları yardımları kesebilecekler mi?

Taksimdeki gezi eylemlerinde kullanılan bir sloganda “Mesele ağaç falan değil sen daha anlamadın mı?” diyorlardı. Bilemiyorum, acaba insanımız meselenin özgürlük, demokrasi ve insan hakları olmadığını daha ne zaman anlayacak. LGBT eylemlerine en ön saflarda destek veren, ailenin varlığından rahatsız olan vahşi doğa muhipleri biraz kendilerine gelebilecekler mi? İçimiz dolu, söylenecek çok şey var ama kelimelerimiz yetersiz.

Selam ve dua ile. 

abdullah-yekta.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar