Bölge Siyaseti İyice Hareketlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Aralık’ta Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği miting havasındaki toplu açılış töreninin ardından bölgede siyaset arenası iyice hareketlendi. Çevre illerden gelen ve AK Parti’de siyaset yapmak isteyen bir çok kişi, Cumhurbaşkanı ile bir fotoğraf karesinde yer almak için yoğun çaba harcadı. Bu çabalarından elde ettikleri şeyler ilerde işlerine yarar mı bilinmez ama benim saha tecrübemden elde ettiğim bazı bilgiler var.

Daha önce sahada para ile kurnazlık ve zeka mücadele ederdi. Yine aynısı mı olacak yoksa aradan birileri sıyrılıp her ikisini de geride mi bırakacak. Emin olun bunu ben de çok merak ediyorum çünkü bu ince detay bölgenin kaderini belirliyor. Para gücünü elinde bulundurup siyasi bir konuma erişenler, “Zengin fakirin derdinden ne anlar” sözünün sahadaki yansımasını tekrar idrak etmemize neden oluyor. Diğer taraftan kurnazlık ve zekası ile bir yerlere gelmeye çalışanlar oluyor. Genellikle çok da olumlu bir sonuç elde edemeyen bu tür insanlar, bir sonraki seneye şansını denemek için kendi kabuğuna çekiliyor. Bir de ikisinin dışında aradan sıyrılacak birileri olur mu demiştik. Bunlar da toplumun içerisinde duruş ve ahlaklarıyla iyi bilinen insanlar. Para güçleri olmasa da zeki insanlar olduğunu söyleyebiliriz.

Siyaset dışında bir çok uğraşları olur. Genelde sosyal bilimci olarak da adlandırılabileceğimiz bu tür insanlar, görev verildiği takdirde çok güzel işler başarırlar ama asla bir siyasetçi olamazlar. Bu da adaylık aşamasında çok zorlanmalarına neden olur. Bence bu tür insanların en büyük sıkıntısı adaylık ve seçim sürecidir. Eğer bunu atlatıp bir konuma gelmeyi başarırlarsa emin olun çok güzel hizmetlere imza atarlar. Zaten siyasetin artık bunlara bir fırsat tanıma zamanı da geldiğini düşünüyorum. Geleneksel siyasetçilerden biraz uzaklaşıp farklı insanlarla yola devam etmeliyiz.

Şimdi vereceğim örneğe hepiniz her dönemde şahit oluyorsunuz ama yine de tekrar hatırlatmak istiyorum. Bir siyasetçiyi her dönem zıt fikirlere sahip olsa bile farklı partilerde görebiliyoruz. Özellikle Kahta’da bunu çok sık bir şekilde yaşıyoruz. Adam, kazanmak için o partiden bu partiye geçip duruyor ve ne yazık ki başarılı da oluyor.  O nedenle yenilik gerekiyor. Para ile kurnazlık ve zekanın dışında, ahlak ve duruşu olan insanlara destek olmalıyız. Ahlaklı ve duruşu olan insanların hizmette ham maddesi koltuk yerine her zaman insan olur. İnşallah ilerde bu tür insanları yerel yönetimlerde görme imkanımız olur.

sinasi-inan.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.