Hacı Bozkurt Öğretmenevi

inasi-inan.jpg

Kahta’nın en eski ve tanınmış gazetecileri arasında yer alan Hacı Bozkurt, geçen günlerde korona virüse yakalanarak hayatını kaybetmişti.

Hacı Bozkurt’un vefatı, başta ailesi ve yakınları olmak üzere basın mensubu meslektaşlarını, emekli olduğu eğitim camiası ile gelişmesine katkı sunduğu Kahta halkını üzmüştü. Yıllarca öğretmen kimliğinin yanı sıra gazeteci kimliği de taşıyan Hacı Bozkurt, Kahta’ya bir çok hizmetin gelmesine aracı oldu. Kahtalılar onu en çok TPAO’ya ait binayı öğretmenevine kazandırmak için verdiği mücadele ile hatırlıyor.

5 yıllık yorucu mücadele

Hacı Bozkurt, Diyarbakır yolu üzerindeki TPAO’ya ait binayı öğretmenevine kazandırmak için yaklaşık 5 yıllık bir mücadele verdi. Yıllarca Ankara ile Adıyaman arasında mekik dokudu. Ulaşılabilecek her yere ulaşıp binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne öğretmenevi olarak devrini sağlamaya çalıştı.

Adıyaman bürokrasisi her şeyde olduğu gibi bu konuda da kendisine çok engeller çıkarttı ama o asla yılmadı çünkü o binanın sadece öğretmenevi olmayacağını çok iyi biliyordu. O binanın Kahta turizmine büyük katkı sunacağını, otel boşluğunu bir nebze olsun dolduracağını, yerli ve yabancı turistlerin ilçede konaklamalarına imkan sağlayacağını da biliyordu.

Lüks otelden farkı yok

Nitekim yaklaşık 5 yılın sonunda Kahta, Türkiye’de benzerine az rastlanan bir öğretmenevine kavuştu.  Üçü suit oda olmak üzere, toplamda 75 oda ve 150 yatak kapasitesine sahip olan öğretmenevinde yemekhane, restoran, düğün, nişan ve sünnet törenlerinin yapılabileceği alanlar, oturma ve dinlenme alanları, kafeterya, çamaşırhane, lokal, bahçe alanı bulunuyor. Tatil bölgelerindeki 5 yıldızlı otellerden geri kalmayan öğretmenevinin odalarında ise gardırop, şifonyer, tuvalet, banyo, 24 saat sıcak su, saç kurutma makinesi, klima, minibar buzdolabı, televizyon ve sınırsız internet imkanı var. Yanı kısacası lüks bir otelde ne olması gerekiyorsa hepsi orada bulunuyor.

Bu hizmeti Kahta’ya kazandıran, yıllarca mücadelesini veren Hacı Bozkurt’u unutmak mümkün değil.

Hacı Bozkurt’a en büyük vefa yıllarca öğretmenevi yapmak için mücadele verdiği binaya isminin verilmesiyle olur. Kahta Öğretmenevinin ismi Hacı Bozkurt Öğretmenevi yapılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum