Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Futbolda Gelecek Planlanmalıdır / Yalçın FIRAT

Dünyanın en çok ilgi duyduğu, farklı coğrafyaları bir araya getiren futbolun, ilçemizde niye bu kadar ilgisiz bırakıldığını hep merak etmişimdir.

Halkın içinde bulunduğumdan dolayı sürekli fikir-alışverişleri ve insanlarımızın görüşlerinden faydalanırım. Bu iletişim sonucunda çokça sebep sayabiliriz. Lakin bence en önemlisi sonucun hemen alınmasına odaklanmış bir ilçeyiz. Yapılan bir yatırımın veya yaptığımız bir ticaretin o anda sonuç vermesini bekliyoruz. Buda gündelik hayat tarzını yaşadığımızdan kaynaklanıyor. Geçmişten gelen ileriye dönük planlama eksikliği, bizi çoğu konularda başarısızlığa mahkûm bırakıyor.

Bir tohumun yeşermesi nasıl ki zaman alıyorsa sporun en önemli dallarından olan futbolunda geleceğe bir yatırım olarak planlanması lazım. Halkın bu tür spor konularına katılımını kolaylaştırıp iletişim halinde olmamız lazım. Dünyanın birçoğu spor kulübü en az 20 senelik planlamalar yapmakta iken ülkemizde sürekli günü kurtarma derdindeyiz. Buda kulüpleri hata yapma oranını yükseltip iflasın eşiğine getiriyor. İstek ve arzular anında başarı isteyebilir ama gerçek olan bu işin eğitiminden başlayarak sabır ve sükûnet içinde çocuklarımız ve gençlerimiz için önümüzdeki çağın planlarını yapmamız lazım. Futbol sadece kusursuz bir şekilde futbol oynamak değildir.

Futbol gelişim hatta eğitim aracıdır. Çocuklarımızın, gençlerimizin ruhen, bedenen ve psikolojik olarak kendini rahat hissedebileceği bir spor dalı olmuştur. Farklı dil, din, ırk tan insanların bir araya geldiği çok güçlü bir yapıya sahip olan Futbol da amaç anlık başarı olmaktan çıkmalıdır. Bu işin ehli kim varsa destek çıkılıp arkasında kenetlenmiş bir şekilde yürümemiz lazım. İlçe olarak yenilenmiş ve kalıcı reformlar bırakacak bir futbol anlayışına ihtiyacımız var.  Bu konuda zemin olarak hazır mıyız? Henüz değil ama Benim umudum var. Bu iş için kolları sıvayan insanları görünce ilçemiz adına umutlanıyorum. Sosyal medyada ya da gezdiğimiz Kahta sokaklarında bu tür çalışmaları yapan insanları sürekli gündeme getirip halk ile bir gönül köprüsü kurmamız lazım.

Türkiye de şu an halkı, vekili, belediyesi ve vali gibi insanlarla kenetlenen Hatay spor güzel bir örnektir. TFF 1. Ligde Şampiyonluğa oynuyor. Müthiş bir kenetlenme ve ilinin insanları ile iletişimi üst seviyede. Bunu bizde başarabiliriz. İyi sonuçlar aldığımız bu seneyi önümüzdeki Senelere dağıtmamız lazım. Birlikten güç doğar.

Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar