Dinime Söven Müslüman Olsa Bari

Tarih tekerrürden ibarettir, derler. Tarihin tekerrür etmesi ibret alıp almamaya bağlıdır. İbret alınırsa olayların üstesinden gelinir ve acı sonuçlar yaşanmaz. Eskiden hâkim siyasi güç muhafazakâr kesimi itibarsız ve etkisiz bir duruma getirmek için kapıkulu gazetecilerine işaret eder, onlar da işbaşı yaparlardı. Köpek tarafından ısırılan imam için “İmam köpeği ısırdı.”, keçisi çalınan müftü için “Müftü keçi çaldı.” gibi yalan haberlerle muhafazakâr kesimi itibarsız silik bir hale getirirlerdi.

28 Şubat döneminde Fadime Şahin-Ali Kalkancı ve Müslüm Gündüz gibi figürleri iyi kullanmışlardı. Bu senaryoların ardından tanklar yürütülmüş post modern darbe yapılmıştı. O dönem bu darbeyi yapanların derdi gericilikle mücadele falan da değildi. Üniversitelerde halkın çocukları başarılar üstüne başarılar getirince cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ülkenin bütün kaynaklarını elinde tutan ve istediği gibi kullanan elit tabakaya dokunmuştu. Bunu hazmedemeyen bu elit kesim laiklik, demokrasi, insan hakları, Atatürkçülük gibi sloganların arkasına sığınarak 28 Şubat post modern darbeyle tekrar imtiyazlı bir sınıf haline gelmeye çalışmışlardı.

Türkiye’de gündem sabah akşam değişebiliyor. Geçen hafta zincir marketler konuşuluyordu. Bu hafta “altı yaşında gelin yapılan kız” konuşuluyor. İddiaya göre yirmi altı yaşında olan kız, kendisinin altı yaşında evlendirildiğini söylüyor. Olay yargıya intikal etmiş, daha sonuç yok. Kız mı ailesine ve evlendiği adama iftira atıyor yoksa aile mi yalan söylüyor, belli değil. Daha önce Antalya Fenike’de yaşanan olay sosyal medyada uzun süre tartışılmıştı. Bir kız (6) çocuğu abisiyle (9) beraber, kendi annesi, üvey babası ve dayıları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurmuşlardı. Sosyal medyada kızın annesi hep suçlanmış ve kendisine olmadık hakaretler yapılmıştı. Nihayetinde mahkeme sonucunda kızın annesinin suçsuz olduğu, torununu yanına almak için nenesi tarafından bir kompas kurulduğu ortaya çıkmıştı. Kadın hakları dernekleri, laik kesim, bugünlerde konuşulan “6 yaşında gelin edilen kız” olayını kendisine siyasi malzeme yapan partiler ve hatta muhafazakâr kesimler dahi olay üzerine tek bir açıklama yapmamıştı. Kızın annesinin suçsuz olduğu ortaya çıkmıştı fakat bir yıl boyunca çektiği sıkıntılar, işittiği hakaretler de kendisine kar kalmıştı.

Bu olay da yargı aşamasında olan bir iddia olduğu için bir şey söyleme durumumuz yoktur. Olay dedikleri şekilde doğruysa faillerine en ağır cezanın verilmesi gerekir. Bu olayı bir tarikatla, muhafazakâr kesimle irtibatlandırarak bunun üzerinden siyasi rant devşirmek de çok çirkin bir şeydir.Yargı sonucunu beklemek gerekir. Fenike’deki olaya benzer bir durum karşımıza çıkabilir. Eğer iddia yalansa bu olayı sosyal medyada ve basında diline dolayarak aileye hakaret eden herkes suç işlemiş ve günaha girmiş olur.

Bundan önce CHP’nin 20’ye yakın teşkilatında fuhuş olayları yaşandı. Seçim otobüslerinde fuhuş olayları yaşandı. O olaylar hep unutturulmaya çalışıldı. O zaman kimse “CHP fuhuş partisidir.” demedi. Fakat basının iki yüzlü tayfası henüz ne olduğu belli olmayan bir vakıa üzerinden İslam'a ve Müslümanlara saldırabiliyor. Bu bir iki yüzlülüktür. Bizim ahlaksızlardan ahlak öğrenecek durumumuz yok. Kendilerinden olan İstek vakfında 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan taciz kameralarla sabit olmasına rağmen bütün şikayetler kulak ardı edilmişti. Hiç olmamış gibi olayın üstü kapatılmıştı.

Bu olayı medyaya taşıyan, PKK’nin dağa çıkarıp eline silah verdiği 9 yaşlarındaki kız çocuklarını gerilla diye tanıtan, DHKP-C örgütünün reklamlarını yapan Pensilvanya’dan vahiy alan T. S. ve gazetesidir. O ve gazetesi 28 Şubat’ta muhafazakâr kesime yapılanları özlemiştir fakat bu sefer kılçık boğazlarına takılacak aşağı gidemeyecek, hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Bugünlerde peş peşe çok tuhaf şeyler meydana geliyor. Bu gürültülü ortamda kimi Fetö’cüler de tahliye ediliyor. Bazı davaların üstü bu aşamada çaktırılmadan kapatılabilir. Ne zaman Türkiye önemli kararları alma arifesine gelirse dışarıdan ve içeriden ruhunu şeytana satmışlar işbaşı yaparlar.

Geçen hafta yaşanan zincir marketler tartışması fena olmadı. Tartışma halkın menfaatine oldu/ oluyor. Bu olayda da maşayı eline tutanlar uzaktadırlar. 17, 25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da elde edilemeyeni elde etmeye çalışacaklar, fakat unuttukları bir şey var: Türkiye eski Türkiye değildir. Birtakım aksamalar olsa da eskisinden daha iyi bir yerdeyiz.

Selam ve dua ile. 

Önceki ve Sonraki Yazılar