Hüseyin Türkoğlu

Hüseyin Türkoğlu

Rafadan Tayfa Nemrut

İlimiz ve ilçemizin tarihi dokusunu, kültür ve medeniyetini hem çizgi film kahramanları ile hem de kısa film festivali ile daha da iyi bir tanıtımı yapılabilir. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, Kahta’da hak ettiği yerde değil. Teleferik gibi birçok seçim vaatleri verildi. Bölgemizin ekonomisini canlandıracak her türlü çalışma, proje, siyasilerimizin seçim vaatleriyle tarihin kara sayfalarına mahkum edilmemeli. Çünkü bölgemizin sahip olduğu tarihi doku ve medeniyet siyasi malzeme olarak görülmesinden çok daha mühimdir.  

RAFADAN TAYFA NEMRUT YA DA NEMRUT KISA FİLM FESTİVALİ

Neden, Rafadan Tayfa Nemrut gibi bir animasyon filmimiz olmasın? Ya da Nemrut Kısa Film Festivali. Rafadan Tayfa Nemrut, animasyon filmi ile sadece Kahta’daki değil ilimizin diğer tarihi ören yerlerinin de tanıtımına ulusal ve uluslararası ölçekte katkı sunacağı aşikardır. Filmde Nemrut Dağı’nın yanı sıra bölgemizin diğer kültürel ve sosyal değerlerine de yer verilerek müthiş bir tanıtım yapılabilir.

Nemrut Dağı ve diğer tarihi ören yerlerimiz, bir animasyon filmiyle anlatılarak bu anlamda ciddi bir tarih bilinci de verilebilir.

KAHTA’YA ÖZGÜ OLARAK COĞRAFİ İŞARET ALAN ÜRÜNLERİMİZ

Türk Patent ve Marka Kurumunda Adıyaman etsiz çiğ köfte, Adıyaman Besni üzümü, Adıyaman Tut dutu, Sincik el dokuma halısı ve Çelikhan tütününden sonra ilçemizin yöresel tatları arasında bulunan Kahta bademi, Kahta bulgur pilavı (Bılğıre Sire), Kahta narı ve Kahta bademli irmik helvası gibi Kahta’ya özgü olarak coğrafi işaret alan ürünlerimizin Rafadan Tayfa çizgi film kahramanlarından Kamil ve Hayri gibi karakterlerle daha da güzel tanıtımı yapılabilir.

Şanlıurfa bu konuda çok güzel tanıtımlar yaptı. Türkiye'nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk'un Rafadan Tayfa Göbeklitepe yapımı, 2 milyon 334 bin 614'lük gişe rakamıyla, tüm zamanların en çok izlenen animasyon filmi oldu.

1 MİLYON ZİYARETÇİYİ ÇOKTAN HAK EDİYOR

İlimiz ve ilçelerimiz, Şanlıurfa’dan daha çok güzel malzemelere sahip. Yeter ki bu konuda el birliği ile animasyon filmi ya da Nemrut Kısa Film Festivali gibi organizasyonlar yapmak için çalışalım. Bölgemiz tam bir uygarlık merkezi. Açık hava müzesi konumda. 1 milyon ziyaretçiyi çoktan hak ediyor.

Not: Kahta, uzun yıllar sonra ilk defa yapılan Kommagene Bienal kapsamında gerçekleşen festivallerle büyük bir enerji harcadı. Bu anlamda da yeni solukların peşinde koşması gerektiğini de düşünüyorum. İlimiz ve ilçemiz adına güzel bir tanıtım oldu. Eksiklikleri yok muydu? Mutlaka vardır. Ama ben bardağın dolu tarafına bakarak daha güzel şeylerin de olabileceğine inanıyorum.

huseyin-turkoglu.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum