Bu Toprakların Çocuklarına İnanıyoruz

Kâhta İdmanyurdu Spor Kulübünden bahsedeceğiz bugün size dostlar. Futbol macerası Adıyaman Gücü adı ile küçük adımlarla ancak büyük hedeflerle başlayan bu takımımız günümüzde bir şehrin çocuklarının hayallerini süsleyen kocaman bir kulübü olmuş.

Kuruluşundan bugüne tam yedi yıl geçti. Zamanın su misali akıp gittiğini bilmeyenimiz yoktur. Ancak bu zaman dilimi bu kulübü kuran ve ilk yıllarda gerçekten çok büyük zorluklar yaşayan Mehmet Ali Çetin ve Ahmet Karadaş hocalarımız için çok da çabuk geçmemiştir. Hayalleri vardı bu arkadaşlarımızın bayrağı birkaç yıldır devralan Ekrem Kılınç hocamız ve yeni yönetim gibi. Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Atabak, Hamza Parlak, Halil Korkut, İsmet Yılmaz, Ahmet Uluçay, Veysi Öztürk, İbrahim Kökpınar, Mehmet Ali Çetin ve Muhammet Yetiş.

Bu şehrin çocuklarının profesyonel kulüplerin birinde oynama hayallerini gerçekleştireceklerdi,  bu çocukların kahvehane, internet kafe köşelerinde çürümelerine göz yumamazlardı. Onları niyetleri kötü olan, ülkeye zarar veren gruplardan, örgütlerden uzak tutmaları gerekiyordu. Aynı zamanda gençlerimizi örümcek ağı gibi sarmaya çalışan uyuşturucu belasının tuzağına düşmelerine izin veremezlerdi. İçlerinde başarılı olup da okuma gücü olmayanlara da her türlü imkânın sağlanmasında vesile olmaları gerekiyordu. Öyle ya bu çocuklar bizim çocuklar çünkü bu toprakların çocuklarına inanıyorlar.

kahta-idman-yurdu.jpeg

Kâhta İdman Yurdu Spor Kulübünde şu anda sayısı yüzü geçen lisanslı futbolcu var. Bu yıl Türkiye Futbol Federasyonu Adıyaman Bölgesel 1.Amatör Ligi C Grubu'nda mücadele eden A Takımı dışında U18,  U16, U14 takımları da müsabakalara yakında başlayacak. Normalde kulübün U15, U17 takımları da mevcuttur ve diğer takımlar gibi haftanın altı günü idmanlara çıkmaktadırlar. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu pandemi kurallarına göre bu liglerde şu an maçlar yapılmıyor.

1.Amatör Ligi'nde mücadele eden A Takımı şu an liderle aynı puana sahip ve ikinci sıradadır. Ligi bu şekilde tamamlasa dahi play-off maçlarına katılma hakkı elde edecek. Takım bu maçlarda başarılı olursa Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) yükselmiş olacak. Yönetim ve takım bu başarıyı yakalayacağına inanıyor.

Yaş ortalaması on sekiz olan A Takımı kendi evindeki maçlarını Kâhta İlçe Stadı'nda; deplasman maçlarını da Adıyaman, Gerger ve Çelikhan'da yapmaktadır.

Bütün U takımları ve A Takımı olan kocaman bir aile, kocaman bir kulüp, elbette kocaman masrafları olan bir topluluk...

"Peki bu büyük ve güzel ailenin harcamaları nasıl karşılanıyor?" diye merak edeniniz vardır. Bu konuda maddî veya manevî olsun her zaman üzerine düşenin fazlasını yapan Kulüp Başkanı Ekrem Kılınç hocamızın destekleri gerçekten takdire şayandır. Yine yönetim kurulu üyeleri ve elbette hayırsever hemşehrilerimiz kulübe daima destek çıkmaktadırlar. Biz inanıyoruz ki bu çocukların sahada koydukları futbolu seyrettikçe imkânı olan bütün hemşehrilerimiz de bu çocuklara destek çıkacaklardır.

Son zamanlarda kendi sahamızda oynadığımız maçlarda sayısı artık bini bulan insan gelip maçı izliyorsa bu çocuklar güzel bir oyun ortaya koyuyor demektir.

Kulüp yöneticileri ayrıca takımda oynayan gençlerin okul başarılarını takip etmekte ve zaman zaman onlarla çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaktadırlar. Bu gençlerin gerçekten "İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu" olmaları için her yönetici bir yönden elini taşın altına koymuş. Yönetimin temel amacı dün olduğu gibi bugün de budur.

Şu iyi bilinmelidir ki bu çocuklara, gençlere yapılacak yatırım Kâhta'nın geleceğine, sporuna yapılmış olacaktır.

smet-yilmaz.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.