Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

BAL'daki Belirsizlik / Yalçın FIRAT

“Transfer dönemi”

“Kamp”

“Hazırlık maçları”

Geldi çattı!

Ama BAL ligi belirsizliğini kuruyor.

Yönetim beceriksizliği bu olsa gerek.

Maddi ve manevi olarak Zor şartlarda mücadele eden BAL takımlarımız için bu süreç TFF nin bir türlü karar verememesiyle fiyasko haline geldi. Yıllardır önemsenmeyen BAL ligi bu sene yine ikinci plana atıldı. Aslında futbolcu çıkarma ligi olması lazım iken futbolcuyu yok etme ligi olmuş. Burda tüm suç TFF nin değil tabi. Tff ye belli ki baskılar var dışarıdan. Oysa Herkes işini yapsa sorun kalmayacak. Hayatında maç şhortu giymemiş adamın futbol işlerine karışması futbolu bitirir. Futbolun kalkınmasını istiyorsak işi ehline bırakmamız lazım.

Sonuç olarak;

Sıcaklıklar gelmiş ve Yazının başında yazdığım dönemlere girmemiz lazım iken, TFF adeta dilini yutarcasına takımlarımızın geleceğini ilgilendiren Devam-tamam kararını bir türlü veremedi. Hepimiz tescil edilmesini beklerken tff den liglerle ilgili çıkacak karar gelecek adına hayati derecede öneme sahip. Bu süreçten sonra takımların sahaya konsantre, güçlü ve oyun olarak hazır çıkması imkansızdır.

TFF’nin Bir an önce karar alması lazım.

Bana göre alacağı en güzel karar:

1)Lider takımlar direkt 2)Lider takımlar İLE aralarında 3 puana kadar fark olan takımlar 3.Lig 4.grup oluşturulmak üzere Play of oynatılıp 3.Lige çıkarılmalı.

TFF, BAL liglerinin sağlık, tesis, ekonomik, kamp veya transfer dönemlerini düşünüyorsa en doğru karar böyle olacaktır. Bir an önce karar verip kulüplerimize destek çıkmalılar.

Kahta02Spor başta olmak üzere tüm takımlarımız için hayırlısını diler

İyi günler diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar