Terbiyeden Yoksun Sosyal Medya Haşereleri

Korona Virüs salgınının Türkiye’ye ulaşmasının ardından çeşitli önlemler alındı.

Özellikle insanlarla etkileşimden uzak kalınması ve temizliğe dikkat edilmesi hususları ön plana çıktı.

Kısa sürede virüsün özellikle yaşlıları etkilediği ortaya çıkınca devlet, yaşlıların bundan etkilenmemesi için 65 yaş üstü insanların sokağa çıkmasını yasakladı. Tamamen insan sağlığını korumak için yapılan bu uygulama maalesef terbiyeden yoksun, sosyal medya haşereleri bazı insancıklar tarafından suiistimal edildi.

Sosyal medyaya yaşlılarımızı, atalarımızı rencide edecek çok sayıda video düşmeye başladı. Bunları görünce insanlığımdan utandım. İçimde öyle bir öfke var ki, cezası bile olsa bunları söylemekten çekinmeyeceğim. Bunu yapanlara sesleniyorum, terbiyesizsiniz, insan olmaktan uzaksınız. İnsan kılığına girmiş sizin gibi müsveddeler yüzünden yaşlılarımızın yüzüne bakamaz olduk.

Biz 7 kardeşiz. Allah selamet versin, babam eve girince hepimiz ayağa kalkarız. Onun yanında değil uzanmak, ayağımızı bile uzatamayız. O sofraya çağırmadan kimse sofraya oturmaz. Biz böyle gördük onlardan. Allah hepsine uzun ömür versin. Onlara saygısızlık yapmayı bırakın. Yapanları da uyarın. Hiç hoş bir tablo değil bu. 

Eminim şu anda benim gibi düşünen çok sayıda insan var ama sesini duyuramıyordur. Ben onların sesi olmak için bu yazıyı kaleme aldım.

Son olarak, lütfen bu virüsü ciddiye alın. Bana bir şey olmaz diyen nice insanlar şu anda 2 metrelik bir yerde yatıyor. Gelirse Allah’tan gelir ama siz yine de tedbirli olun.

Evinizden bir süreliğine çıkmayın. Bu zor günleri fırsata çevirin. Ailenizle ilgilenin. Onları dinleyip anlamaya, varsa sorunları konuşarak çözmeye çalışın.

Eminim ki birçok insan bu süreçte ailesini ne kadar tanımadığını, onları ne kadar ihmal ettiğini anlayacaktır. Tedbir bizden, takdir Allah’tan. Selametle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.