Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Ortak Payda Kahta 02 Spor / YALÇIN FIRAT

kahta02spor.jpg

Bu sezon sadece bir mağlubiyeti bulunan ve en yakın rakibine üç puan fark atıp averaj ile ligi zirvede götüren tüm Kahta 02 Spor ailesine selam olsun.

Kahta Ajans'ta herkese açık platformunda ve sporla ilgili konularda sizlerle olacağım. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve spora verdiği katkılardan dolayı Kahta Ajansı Kahta halkı hiç unutmayacaktır.

Covid-19 sürecinde hayata devlet ve millet olarak adeta ara verdik ve Türkiye halklarının en çok izlediği, ilgi duyduğu futbol da tüm ligleriyle askıya alındı. Bu süreçte çok ihtimaller konuşuldu. Özellikle yıllardır amatör liglerde yaşanan ekonomik, sağlık, tesis vb. sorunların bir de covid-19 salgını ile beraber kulüplerimizi çok olumsuz etkileyeceği belliydi. Ben şahsım da olmak üzere Liglerin tescil edilmesini beklerken TFF'nin nihai kararını merakla bekliyorduk.

Yine aynı şekil bu süreçte Kahta 02 Spor kulüp başkanı TFF'ye sunduğu dilekçede müthiş bir fair-play örneği gösterip memleketine ve amatör liglerine olan saygısını gösterip İlk iki takımın çıkmasını, küme düşmenin kalkması gerektiğini, 3.Lig 4. grubun olması gerektiğini söyledi. Bu kadar güzel, saygılı bir şekilde herkesi düşünerek yazdığı bildiriden sonra lig 2.si Adıyaman 1954 yönetiminin ya ilk iki takım çıksın ya da ligler iptal edilsin demesi hayal kırıklığıydı.

İlk iki takımın çıkması demesi makuldü ve yeterliydi ama bu olmayacaksa ligler iptal edilsin demesi tamamen talihsiz bir açıklamaydı. Kahta 02 Spor’un emeğine ve kendi memleketlerinin ilçesine olan Kahta'ya saygısızlık olarak tarihe geçti.

Sonuç olarak TFF 18 Temmuz’da liglerin devam etmesini kararını aldı. Ama sadece kulübümüz Kahta 02 Spor demeden tüm kulüplere sahip çıkarak bu kadar güzel düşüncelerle hareket eden Kahta 02 Spor Kulüp Başkanı Musa Yıldırım yine eğitimci kişiliğiyle tek başına bu memlekete futbol kültürünü fair play içinde yaşatmaya devam etti ve devam edecek.

Sözlerimin sonunda 9 Haziran'da antrenmanlara başlayacak olan Kahta02Spor futbol kulübüne başarılar dileyip beraber şampiyonluk şarkıları söylemeyi umut ederek bitirmek istiyorum.

Kalın sağlıcakla

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar