Müdür Çiçek, “İlçemizde spor kültürünü oluşturuyoruz”

Müdür Çiçek, “İlçemizde spor kültürünü oluşturuyoruz”

Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek ile ilçedeki spor kültürünü konuştuk.

Kahta’nın sporda gelişme yaşadığını belirten Müdür Mustafa Çiçek, gençlerin kendilerini yetenekli oldukları branşlarda geliştirmelerinin ilçedeki spor kültürün oluşmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Kurum olarak yetenekli gençlere yardımcı olabilecek antrenör kadrosuna sahip olduğunu da ifade eden Müdür Mustafa Çiçek, ayrıca her yıl gençleri beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, polislik ve askeri okullarına hazırlayarak kurslar verdiğini, bu kurslarla yaklaşık her yıl 50 genci BESYO, polislik ve askeri okullara gönderdiğini sözlerine ekledi.

Kahta Ajans Spor Müdürü Yalçın Fırat sordu, İlçe Müdürü Mustafa Çiçek ise cevapladı.

İşte o röportajın detayları…

TÜRKİYE DE YAPILAN TESİS YATIRIMLARINDA İLÇEMİZ PAYINI ALIYOR MU? TESİSLEŞME ANLAMINDA İLÇEMİZDE SON DURUM NEDİR?

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızın önderliğinde gençlerimizin ve sporcularımızın ilçemizde  daha sağlıklı ve nezih bir ortamda spor yapmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Hâlihazırda 2 adet spor salonu, 1 adet futbol sahası, 1 adet Gençlik Merkezi ve köylerde 5, ilçe merkezinde de 2 olmak üzere 7 adet halı saha bulunmaktadır. Yine inşaatı 26 dönüm arazi üzerine devam eden ve içerisinde; antrenman salonları, idari bölüm, güreş salonu, masa tenisi salonu, karate salonu, satranç salonu, eskirim salonu, bilardo salonu, antrenör odaları, soyunma odaları gibi alanları bulunan 2000 kişilik Spor Salonu, 500 kişilik Yarı Olimpik Havuz ve 2 adet Kort Tenisi sahasının yapımı devam etmektedir. Ayrıca yeni bir saha için 40 dönümlük bir arsanın tahsisi alınmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Bunların hepsi düşünüldüğünde ilçemizin tesisleşme anlamında iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum. Gerek yapımı bitmiş gerekse de yapımı devam eden tesislerimizin oluşmasında büyük emekleri olan başta bakanımız sayın M. Muharrem Kasapoğlu ve Ahmet Aydın olmak üzere tüm milletvekillerimize, valimize, kaymakamımıza, il müdürümüze ve ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 

İLÇEMİZDE KAÇ LİSANSLI SPORCU VAR? FAAL SPORCU SAYISINI NASIL BULUYORSUNUZ?

İlçemizde 4 Amatör Spor Kulübü ile birlikte 22 Kulübümüz faal olarak spor yapmaktadır. Geçen Öğretim yılında Spor Kulüplerin faal olarak 1.125 sporcusu, Okul Sporlarının 3.161 faal sporcusu bulunmaktadır. İlçe Spor Merkezlerine ait sporcu sayısı 884’tür. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Çocuk Oyunlarına katılan öğrenci sayısı 3.413’tür. İlçemizde toplamda 8.583 faal Lisanslı sporcumuz mevcuttur. Gençlik Merkezimizin 22 Kursu, 1.893 kursiyeri ve 2.572 üyesi bulunmaktadır.

Farklı branş ve kategorilerde il, bölge ve Türkiye derecesi yapmış birçok sporcumuz bulunmaktadır. Bunun yanında 2 Milli sporcumuz olmakla birlikte 4 sporcumuzda Milli takımın kampına çağrılmıştır. Geçen Öğretim yılında ilçemiz genelinde toplamda 10.476 sporcu gencimize hizmet vermiş durumundayız. Lisanslı sporcu sayısında iyi bir yerde olmakla birlikte daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sporu tabana yayıp herkese ulaşmamız gerekiyor. İlçemizde spor kültürünü oluşturup hem sağlıklı bireyler hem de spor alanında yetenekli gençleri keşfedip meslek sahibi yapmak arzusundayız. Burada spor yapmış birçok sporcumuz şimdi bizimle birlikte spor uzmanı, antrenör ve farklı branşlarda görev almış ve kurumumuzda çalışmaktadır.

kahta-spor-1.jpg

EĞİTİM OLARAK SPOR İLE İLGİLİ OKULLARLA NASIL BİR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDESİNİZ? ORTAK ÇALIŞMALARINIZ OLUYOR MU?

Daha önceleri okul sporları müsabakaları milli eğitim bakanlığının kendi bünyesinde iken kurum olarak tesis konusunda yardımcı oluyorduk. Okul sporlarının Gençlik Ve Spor Bakanlığına bağlanmasıyla beraber Milli Eğitim bünyesinde yapılacak tüm sportif faaliyetlere gençlik spor olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bu süreçte tesislerimizi okulların istifadesine sunuyoruz. Bazen okullara antrenörlerimizi gönderip okulların imkanları dahilinde öğrencilere antrenman yaptırıyoruz bazen de tesislerimize öğretmenleriyle beraber gelen öğrencilere antrenman konusunda yardımcı oluyoruz. Sporu tabana yayma konusunda okullarımız bizim en büyük önceliklerimizden biridir.

Okullarla işbirliği halinde olmamız bizler açısından son derece önemlidir. Bakanlık olarak ilkokullarda yaptığımız yetenek taramalarıyla keşfedilen çocukları kulüp altyapılarına sporcu olarak seçmek, onları yetenekleri doğrultusunda branşlaştırmak ve elit sporcu olmaları için seçilen öğrencilere spor eğitimi konusunda hem tesis olarak yardımcı oluyoruz hem de kurumumuz bünyesinde bulunan antrenörler eşliğinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu vesileyle yetenekli öğrencileri keşfedip sporun toplumun tümüne yayılmasını amaçlıyoruz.

 Tesislerimiz 7/24 eğitim camiasının hizmetine sunulmuştur. Bu kapsamda okulararası müsabakalar, okul spor kulüplerarası müsabakalar, ilkokullar arasında yapılan geleneksel çocuk oyunlarına ve öğretmenler arası turnuvalara her sene ev sahipliği yapıyoruz. Gençlerimizin yetişmesinde en büyük paydaşımız olan milli eğitim müdürlüğümüze bu vesile ile teşekkür ediyorum.

KAHTA 02 SPOR BU YIL 3. LİGE YÜKSELDİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? KAHTA02 SPOR İLE İLİŞKİLERİNİZ NASIL?

Kahta02 Spor Kulübü ile ilişkilerimiz en üst seviyede. İlçemiz gençlerine yönelik oluşturulan bu olumlu atmosfere Gençlik ve Spor Müdürü ve bir ilçe ferdi olarak kayıtsız kalamazdık. Bu yüzden kulübün yönetiminde yer aldım. Çok yoğun bir mesai harcadık. Şehrimize ilk defa profesyonel bir kulüp kazandırmış olmanın gururunu onurunu yaşıyoruz. Gerçekten başkanımız Musa Yıldırım’ın ufku açık vizyonu ile ilçemizin tüm dinamiklerini içinde barındıran yönetimimiz şampiyonluğa inanmış taraftar grubu ve Kahta02 Spor Kulübü taraftarı ve halkımız mükemmel bir ahenk oluşturdu. Bunun sonucunda da emeklerimizin karşılığını aldık. Yeter mi? Tabi ki yetmez. Bundan sonraki süreçte şehrimizi 3. ligde en iyi şekilde temsil edecek bir yapı kurmak için elimizden gelenini yapacağız. İnşallah bundan sonraki süreçte de şehrimize gerek spor kültürü alanında gerekse de spor alt yapı alanında çalışmalarımız daha da hız kazanarak devam edecektir. Bu vesile ile büyük emek ve özveri ile Kahta02 Spor Kulübünü çok kısa bir süre içerisinde önce BAL’a, sonra da Kâhta tarihinde ilk defa bir futbol takımını BAL’dan Profesyonel lige (3. Lig) taşıyan Musa Yıldırım başkanımı, yönetimimizi ve büyük taraftar grubumuzu tebrik ediyor 3. Ligde başarılar diliyorum.

kahta-spor-2.jpg

İLÇE HALKININ SPORA OLAN DUYARLILIĞINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? GENÇLERİMİZE, SPORA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

İlçe olarak sporda gelişmekte olan bir şehiriz. Biliyorsunuz tarihimizde ilk defa futbolda profesyonel bir ligde mücadele edeceğiz. Diğer branşlarda da yavaş yavaş ilerlemeler kat ediyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam ederse şehrimizde bir spor kültürünün oluşacağını düşünüyorum. Eğer bu kültürü oluşturabilirsek hangi branş olursa olsun halkımızın huzurlu bir şekilde hafta sonu etkinliklerini dolu dolu yaşabilecekleri bir ortam oluşturmak en büyük temennimizdir. Özellikle gençlerimize bu konuda önemli bir iş düşmektedir. Kendilerini yetenekli oldukları branşlarda geliştirmeleri bu kültürün oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Onlara yardımcı olabilecek antrenör kadromuz da mevcuttur.  Ayrıca her sene gençlerimizi Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük, Polislik ve Askeri okullarına hazırlayarak kurs veriyoruz. Bu kurslarımızla yaklaşık her sene elli gencimizi BESYO, polislik ve askeri okullara gönderiyoruz.

GENÇLİK MERKEZİMİZİN YAPTIĞI FAALİYETLER NELERDİR? YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Gençlik Merkezimizin 22 Kursu, 1.893 kursiyeri ve 2.572 üyesi bulunmaktadır. Gençlik Merkezimizde; gitar, bağlama, el sanatları, resim, halkoyunları, bilgisayar, badminton, karate, basketbol, voleybol, kuran-ı kerim, masa tenisi, ebru sanatı gibi kursların yanında Gençlik Merkezi Akademileri bünyesinde de; değerler atölyesi, dini ilimler atölyesi, sosyal bilimler atölyesi, dil eğitimleri atölyesi, kişisel gelişim atölyesi, Anadolu’nun manevi kandilleri, gençler sabah namazında buluşuyor gibi değer ve kültürel çalışmalarla gençlere hizmet veriyor.

COVİD19 SÜRECİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? GENÇLİK SPOR OLARAK ÇALIŞMALARINIZI NASIL ETKİLEDİ? SÜREÇTE NELER YAPTINIZ? YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALAR NELER OLDU?

Pandemi Süreci başladıktan sonra Gençlik Merkezimizle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Evde Sağlıklı Yaşam ve Spor Eğitimi, satranç, müzik, şiir, kitap okuma ve kritiğini yapma” gibi birçok alanda gençlerimize sosyal medya üzeride online eğitim verildi. Bunun yanında antrenör ve gençlik liderlerimizle birlikte sağlık çalışanları ve emniyet güçlerimiz başta olmak üzere kurum çalışanlarımıza yaklaşık 4 bin adet “Yüz koruyucu Siperlik -  maske” yapıp dağıtıldı. Yine aynı şekilde personelimizle birlikte ilçede kurulan Vefa Sosyal Destek Gurubunda aktif olarak çalıştık. Sosyal medya üzerinde antrenörlerimiz sporcularıyla iletişime geçerek evde spor aktiviteleri yaptırdılar. Şu an bakanlığımızın uygun gördüğü branşlarda maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek tesislerimizde sportif faaliyetlerimize başladık. Personelimizle normalleşmenin başlamasını ve sporcularımızla dolu dolu sportif faaliyetler yapmanın özlemi içerisindeyiz.

ALT YAPI ÇALIŞTIRAN KULÜPLERİNİZ VAR MI? İLİŞKİLERİNİZ NASIL?

İlçemizde 22 faal spor kulübü var, bunlardan Kahta İdman Yurdu Spor Kulübü futbol alanında ağırlıklı olarak alt yapı çalışmalarını yürütüyor. Alt yapı çalışmalarında U13,U14,U15,U16,U17,U19 gruplarında 110 lisanslı sporcu ile çalışmalarını yürütüyorlar. Bu kulübümüz Süper lig takımlarından Yeni Malatyaspor altyapısına Hasan Çoban yine bir diğer süper lig takımı olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor alt yapısına Umut Taşçı’yı transfer ederek kendilerini bu alanda kanıtlamışlardır. Ayrıca Kahta Gençlik Spor Kulübü de salon sporlarında farklı branşlarda alt yapı çalışmalarını yürüterek şu ana kadar 2 milli sporcu ve birçok kulübün alt yapısına sporcu transfer etmiştir. Her iki kulübümüze tesis kullandırma konusunda gerekli hassasiyeti göstererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kahta İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ekrem Kılınç ve Kahta Gençlik Spor Kulübü başkanı Ahmet Olt kardeşlerimize gençlerimize gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

MUSTAFA ÇİÇEK KİMDİR?

1975 doğumluyum. İlköğrenimimi kendi köyüm Yığınak İlkokulu, Orta öğrenimimi ise 1994 yılında Kâhta İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğinden 1999 yılında mezun olduktan sonra Adıyaman İlinde 1999 tarihinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladım. Daha sonra ilçemde okul müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü yaptım. Uzun süre Ar-Ge birim sorumlusu olarak birçok projeyi başarılı bir şekilde yürüttüm. İlçe Milli Eğitim şube müdürlüğü görevinde iken 2014 yılında Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandım. Bu süreçte ikinci bir üniversiteyi, Spor Yönetimini bitirdim. Daha sonraları da Yönetim ve Organizasyon alanında Tezli Yüksek Lisansımı bitirdim. ÖNDER, İHH, Kahta Eğitim ve Kültür Derneği, Kahta 02 Spor Kulübü gibi birçok STK’da yöneticilik pozisyonunda gençlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

Röportaj: Yalçın FIRAT / KAHTA AJANS

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.