Kaptan Aşuk, “Başkan Musa Yıldırım yalnızlaştırılıyor”

Kaptan Aşuk, “Başkan Musa Yıldırım yalnızlaştırılıyor”

Kahta 02 Spor ’un başarılı orta saha oyuncusu ve Takım Kaptanı Serdar Aşuk ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, Kahta 02 Spor’un şampiyonluk serüvenini, Başkan Musa Yıldırım’ın istifasını, kulübün dünü, bugünü ve yarını ile ilgili konuştuk.

Başkan Musa Yıldırım’ın istifasını doğru bulduğunu belirten Kaptan Serdar Aşuk, insani vicdan taşıyan herkesin bu pencereden bakması gerektiğini ifade ederek, başkanın ailesinden, maddiyatından ve ticaretinden çok şey verdiğini buna rağmen başkanın yalnızlaştırıldığını düşündüğünü söyledi.

Kahta 02 Spor ’un Takım Kaptanı Serdar Aşuk ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Kahta 02 Spor serüvenin nasıl başladı? Dünden bugüne süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kahta spor serüvenim 12 Bingöl spordan sonra başladı. Daha önce Adıyaman spor da hocalığımı yapan Erol Kapusuz’un Kahta Spor ile anlaşmasından sonra, beni takımda görmek istemesiyle başladı. Konu memleket olunca bende seve seve geldim.

Kulüp önce süper amatör sonra Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu yaşadı. Nedir bu başarının sırrı? Şampiyonlukla ilgili hikâyeyi bize anlatır mısın?

Hikaye olarak geçen şu cümleye aslında roman yazılır desem abartmış olmam. Süper amatör de 3 yıl Kahta spor formasıyla mücadele ettik. İlk senemizde Adıyaman 1954 spor ile penaltılara kadar giden baraj maçında maalesef kaybetmiştik. Ne kadar istediğimiz sonucu almamış olsak da, göstermiş olduğumuz mücadele sonunda memleketimizin ağzına bir bal değmişti. Tadında kalsın istemiyorduk ve sonuna kadar mücadele kararı almıştık. Ama bu yol dikenli bir yoldu. Önümüzdeki engellere rağmen, halkımızla bir olup bir takım çıkardık. Efsanelerimizin oynadığı takım Kahta spor, alt yapı olmaya karar alınca, taraftarlarımızla, esnafımızla, gariban ama gönlü olan kardeşlerimiz ile pes etmek yok deyip, bir diğer ilçemiz olan tut takımını alıp, İsmini Kahta spor yapmaya karar vermiştik. Halkımızın Yaktığı o mücadele meşalesine bir meşalede Başkanımız Musa Yıldırım tarafından eklenince olanlar oldu. Halk ve takım arasında güçlü bir inanç köprüsü oluşmuştu. Köprünün sonunda bizi bekleyen süper amatör şampiyonluğuna da ,emin ve kararlı adımlarla gitmiştik. Sezon sonunda oluşan birbirinden değerli yönetimimiz ile birlikte şehirdeki bütün dinamikler harekete geçmeye başlamıştı. İşte bal ligi şampiyonluğunun sırrı da burada devreye girmişti. Kenetlenerek, inanarak ve samimiyet ile yürüdük. Bu etkenlerin yanında başarı kaçınılmaz oldu. Daha emin adımlarla  daha nice şampiyonluklara koşacağımıza inanıyorum. Bir olduğumuz sürece her türlü başarıya koşabiliriz.

Takım kaptanlığı sürecinde Kahta’nın futbola bakış açısı adeta  değişti. İnsanlar bu başarıyı takdir ediyor. Bize biraz kendinden takımdan ve Kahta halkının futbola olan ilgisinden bahseder misin?

Kaptanlığını yaptığım kulüp, kendi memleketim olunca daha çok özveri ile çalıştım. Kahta Spor’a sahiplendim, sevdim ve sarıldım. Hem saha içinde hem de saha dışında takımımız ve memleketimiz için yapılacak her türlü mücadele de yer aldım. Yeri geldi futbolcuları evimiz de yatırdık. Yeri geldi ekmeğimizi bölüştük. Yeri geldi acılarını paylaştık. Futbolcular önce misafiriz sonra da emektarlarımızdır. Aileden görür, acılarını paylaşırdık. Başarının geçtiği yollardan biri de iyi bir arkadaşlık bağıydı. Bu arkadaşlığımız önce sahaya sonra taraftara yansımıştı. Vefayı bana gösteren memleketim ise takım için yaptıklarımı her zaman taktir etmiş aynı zamanda da gereken ilgiyi eksik etmemiştir. Bunu gördüğüm her an daha çok mücadele vermeye başlamış daha arzulu çalışmıştım. Ve sonunda onlara layık bir kaptan olduğumu göstermiştim. Kolumda taşıdığım pazubant ise sadece kaptanlık simgesi değil halkımın değeri ve onurudur. Ona sahip çıkmak ve düşürmemek adına bundan sonra görev verildiği taktir de elimden gelen her şeyi yapacağıma da kimsenin şüphesi olmasın.

Adıyaman 1954 maçı sonrası sakatlık yaşadın ama her maçı taraftar arasında izlemeye çalıştın? Kaptanlığın sürecinde taraftar ile hep içe içe yaşadın. Taraftar ile bağını bize biraz anlatır mısın? Taraftarın size olan desteklerini nasıl görüyorsun?

Maalesef futbolun içinde bulunan talihsiz bir sakatlık geçirmiştim. Ne kadar üzülmüş olduysam da. Ameliyatımdan hemen sonra şu sözleri kullanmıştım. ‘Bu benim için bir son değil yeni bir başlangıçtır’ Başarılı geçen ameliyatımdan sonra antrenmana başlamış ama sezonu da kapatmıştım. Kahta sporumuzun tribünlerde, ‘Sen yoksan bir kişi eksiğiz’ sloganına, kulak verip bir taraftar olmuştum. Evet, bir futbolcu gitmiş, bir taraftar gelmişti. Sahada verdiğim mücadeleyi tribünde de vermeye çalışıyordum. Tejxele taraftar gurubumuz ile iç içe büyüyen biri olarak mutluydum. Bana sahada sahip çıkan, destek olan, benimle her türlü mücadeleye baş koyan kardeşlerim, abilerim aynı mücadeleyi orda da gösterdiler. Taraftar ile aramdaki bağa bakıldığın da ince bir saç teli ama koparılmaya çalışıldığında ise büyük bir zincir gibidir. Onlar benim ailem. En kötü günümden en mutlu günüme kadar yanımda oldular. Beni yalnız bırakmadılar hiç. Buna aynı şekilde karşılık verdim. O yüzden taraftar ailemdir, canımdır. Bugünde Tejxele yarın da Tejxele.

Bu sene Kahta halkı siyasi- bürokrasi, esnafı, basını, taraftarı ile 3. Lige yükselme yolunda kulüp ile iç içe yaşadı. Bu sezon anlamında ve gelecek sezonlar için onlar için neler söylemek istersin?

Bu konu hakkında olumlu cevap veremeyeceğim. Çünkü iç içe gibi görüldü ama aslı astarı öyle değildir. Siyasiler de taraf seçemedi. Bizlerde bunu görerek şunu söyledik. Her zaman taraf olmayan bertaraf olur! Mesele memleket meselesi ise herkesin örnek teşkil edip fedakârlık yapması bekleniyordu. Ne yazık ki gördüğümüz ve karşılaştığımız tablo sadece seyircilikten ibaretti

3.Lige yükselen takımımız henüz transfer yapmadı ve Kulüp Başkanı Musa Yıldırım istifasını sundu. Başkan Musa Yıldırım’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Musa Yıldırım’ın Kahta 02 Spor için rolünü nasıl görüyorsunuz?

Musa Yıldırım’ın istifasını, kendisini yakinen tanıyan biri olarak, kendince haklı sebeplerinden dolayı doğru buluyorum. İnsani vicdan taşıyan herkes bu pencereden bakmalıdır. Çünkü verdiği onca emeğin dışında, ailesinden, maddiyatından ve ticaretinden çok şey verdi. Ama ne yazık ki buna sadece alkışlayan bir grup seyirci olarak kalındı. Bunları hak etmediğini, yalnızlaştırıldığını düşünüyorum. Bu açıdan istifası doğruydu diyebilirim. Ama daha önce de kullandığım bir cümlede geçtiği gibi, bu karar Musa Yıldırım’ın tek başına vereceği bir karar değildir. Bunu derken ona inanların ağzıyla konuştum. Rol noktasına gelecek olursak, günümüzde şöyle bir söz vardır. ‘Lider olunmaz, lider doğulur.’ Kendisine doğuştan gelen bu özelliği takıma yansıtarak rolün en büyüğünü alıp önderlik etmiştir. Bu şampiyonluğun en büyük aktörüdür kendisi.

Kariyerin açısından gelecek ile ilgili düşüncelerin neler? Teklifler var mı?

Kariyerimle ilgili düşünme fırsatım olmadı. Çünkü Kahta Spor benim için en büyük kariyerdir. Teklifler elbette ki var ama takımımız bu durumdayken hiç düşünmedim.

Kahta 02 Spor ilimizi 3.Lig de temsil edecek. Bu konuda tüm Adıyaman’a nasıl bir mesaj yollamak istersin?

Aslında Kahta 02 Spor 3.ligde bizleri temsil etmeyecek. Bu bir sınavdır ve bu sınav bütün Adıyaman’ın Kahta’nın sınavıdır. Derler ki bir memleketin takımı hangi ligde ise siyasileri de o ligdedir. Şuana kadar Memleket olarak başarılı bir belge ile üst sınıflara geçtik. Sınıfta kalıp düşük not almamak için daha çok çalışıp, daha önceki başarısız notlardan ders çıkarmalıyız. Adıyaman’a çağrım şudur. Kavgalar olur, hakaretler olur hatta bazen kalp kırmalar da olur fakat şunu unutmamalıyız ki, ilimizle ilçemiz et ve tırnak gibidir. Bizi hiçbir kırgınlık ayıramaz lakin olumlu yapacağımız her hareket bizi daha güçlü kılıp daha da güzel yarınlara taşır. Biz bir iken daha da iyiyiz...

Röportaj: Yalçın Fırat / KAHTA AJANS

kahta02spor.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum