BAŞKAN KILINÇ, “AHLAKLI SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ”

BAŞKAN KILINÇ, “AHLAKLI SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ”

1. Amatörde 4. sırada bitiren Kahta İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ekrem Kılınç ile takımın kuruluş hikayesi, kadro yapısı, hedefleri ve önümüzdeki sezon hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Kulübün felsefesi ile ilgili bilgilere veren Kahta İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ekrem Kılınç, hedeflerinin 81 bin nüfuslu Kahta ilçesinde ülke piyasasına ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kulübün yönetim şeklinin istişare ile olduğunu dikkat çeken Başkan Kılınç, yönetimdeki her bir üyenin değerli ve fikrine saygı duyduğunu ifade etti.

Kahta Ajans Spor Müdürü Yalçın Fırat'ın, Kahta İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ekrem Kılınç ile yapılan o röportajın detayları.

KÂHTA İDMAN YURDU KULÜBÜNÜN KURULUŞ HİKÂYESİ, FUTBOL FELSEFESİ VE YÖNETİM ANLAYIŞI NEDİR?

Kuruluş hikâyemiz, Mehmet Ali Çetin’in hocanın Ahmet Karadaş hocamızı tanıması ile birlikte Adıyaman Gücü Spor Sulübünü satın alınmasıyla kuruluş hikâyesi başladı. Kulübün felsefesi, 81 bin nüfuslu Kahta ilçesinde kendisine yetecek ve ülke piyasasına ahlaklı sporcular yetiştirmek. Yönetim şeklimiz istişare ile olmaktadır. Yönetimdeki her bir kardeşimizin fikrine saygı duyuyoruz.

KAHTA İDMAN YURDU 1. AMATÖR DE BU YIL NELER YAPTI GELECEKTE NELER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Kahta İdman Yurdu bu yıl 17.2 yaş ortalamasıyla 1. Amatörde 4. sırada bitirdi. Önümüzdeki yıllarda da birinci hedefimiz olan sporcu yetişmek adına bu lig de kalıp sporcularımızı geliştirmektir. Bir üst ligi şuan düşünmüyoruz Ancak uygun zaman ve şartlar sağlanır ise(Tamamı Kahtalı gençlerimiz olması kaydıyla) düşünebiliriz...

dman-yurdu-7.jpeg

GENÇLİK VE SPOR BAKANI SN. MUHARREM KASAPOĞLU BUNDAN SONRA ALT YAPIYA DAHA ÇOK ÖNEM VE AĞIRLIK VERİLECEĞİNE DAİR FUTBOL KAMUOYUNA AÇIKLAMALARDA BULUNDU, ALTYAPIDA MÜCADELE EDEN BİR KULÜP OLARAK SAYIN BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARINA YAKLAŞIMINIZ NEDİR?
Genellikle ülkemizde bir sorun ortaya çıktığında önlem almaya çalışıyoruz. Biz bakanımızın açıklamasını bu minvalde okuyoruz. Tabi geç kalınmış olsa da bu açıklamayı değerli buluyoruz. İnşallah bizim gibi alt yapı çalışması yapan kulüpleri sahiplenirler... Kulüp olarak bunu 6 yıldır yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.

ALT YAPIDA KAÇ KATEGORİ DE MÜSABAKALARA KATILIM YAPIYORSUNUZ HEDEFLERİNİZ NELERDİR?
Alt yapıda şuan bütün yaş kategorilerimiz mevcuttur.
Şöyle ki;
(U13,U14,U15,U16,U17,U19 ve A takımız)
Hedefimiz, ilimizde bu yaş gruplarında şampiyon olup hem ilimizi dışarıda en iyi şekilde temsil etmek hem de sporcularımızı piyasaya sürmektir.

dman-yurdu-2.jpeg

KÂHTA02SPOR İLE İLİŞKİLERİNİZ NASIL, İŞBİRLİĞİ İÇİNDE MİSİNİZ?
Kahta02 bu yıl çok hareketli bir yıl yaşadı. Aynı şekilde bizim içinde öyleydi, yeni bir yönetim ile hareketli bir yıl geçirdik. Bu yüzden şu ana kadar ortak noktalarda fazla buluşmadık, inşallah bundan sonra daha iyi görüş alış verişinde bulunuruz.
Kahta02’nin 3. Lige çıkmasını Kahtalı gençler için çok önemli görüyorum.
3.Lig yolunda başarılar diliyorum.

KÂHTA BELEDİYE’SİNDEN KÂHTA İDMAN YURDU’NA MALİ BİR DESTEK VEYA TEŞVİK OLDU MU? BELEDİYE MECLİSİ BU KONUYU GÜNDEMİNE ALIP KONUŞTU MU? DEPLASMAN MAÇLARINDA ARAÇ VE YAKIT DESTEĞİ OLUYOR MU?
6 yıllık tarihimiz geçmişimizden bu güne dek Kaymakamlık 7 bin, bundan önce ki belediyece 7 bin 500 nakdi yardım yapılmıştı. Belediyemiz tarafınca araç desteği sağlanmıştı. Turanlı Başkanlığı döneminde yardım konusunda dilekçe ile başvurumuzu yaptık, ancak hazindir ki “Kamu yararı” adlı dava sürecine denk geldi. Herhalde bu sebepten ötürü mecliste gündeme gelmedi. Umulur ki bu süreçten sonra Kahtamızın kıymetli gençleri unutulmasın.

dman-yurdu-8.jpeg

KÂHTA KAMUOYUNUN SİZE YETERİNCE DESTEK ÇIKTIĞINI, KULÜBÜ VE FUTBOLCULARI SAHİPLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? KÂHTALI İŞ İNSANLARI VE ESNAFLARDAN DESTEK BULABİLİYOR MUSUNUZ?
Kâhta kamuoyunun, iş adamlarının ve esnafın bizi değil, kendi çocuklarını sahiplendiklerini düşünmüyorum. Çünkü sadece top oynamıyoruz. Çocuklarımızı meyilli oldukları yetenekleri doğrultusunda çalıştırıyor, hem lisans konusunda hem de eğitim ve öğretim minvalinde geleceğe giden yollarını ferahlatmaya çabalıyoruz. Yeterince tanınmıyor, tanınmadığımız için desteklerden mahrum oluşumuzda bizlerinden suçu var. Yeterince kendimizi tanıtamadık. İnşallah bundan sonraki süreçte bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız

dman-yurdu-6.jpeg

KAHTA DA ANTREMAN SAHALARINI YETERİ BULUYOR MUSUNUZ, GENÇLİK MERKEZİ SİZLERE YARDIMCI OLUYOR MU?
Kahta’daki stadlarımız yeterli değil. Acilen yeni stadlara ihtiyaç var. Gençlik ve Spor Müdürlüğü her konuda bize yardımcı oluyor. Buradan Sayın İlçe Müdürü Mustafa Çiçek’e ve saha çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

DEPLASMAN MAÇLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇOCUKLARIN/FUTBOLCULARIN ANTRENMAN VE DİĞER ÇALIŞMALARINDA AİLELER ÇOCUKLARINI DESTEKLİYOR MU? ZORLUK VE SIKINTILARLA KARŞILAŞIYOR MUSUNUZ?
Bizim çalışmalarımızda genellikle ailelerle birlikte hareket ettiğimizden bir sıkıntı yaşamıyoruz. Velilerimiz çocuklarının maçlarını seyretmeye geliyorlar, ama yeterli değil. İlişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

BUGÜNE KADAR BAŞKA KULÜPLERİN ALT YAPILARINA FUTBOLCU GÖNDERDİNİZ Mİ, BU GİDİŞLER DEVAM EDECEK Mİ?
Şu ana kadar il dışına, Malatya spor ve Erzurum spor’a Hasan Çoban ve Umut Taşçı arkadaşları gönderdik. Şu an alt yapılarında çalışıyorlar. Bunun dışında birçok amatör takımda oynayan futbolcularımız var. BESYO 2 oyuncumuz gitti.

dman-yurdu-1.jpeg

AVRUPA’DA Kİ VEYA TÜRKİYE’DEKİ DİĞER ALT YAPILARLA İLGİLİ BİLGİNİZ VAR MI?
Bizler oyuncu yetiştirme felsefesiyle hareket ettiğimizden hem Avrupa hem de Türkiye’de alt yapı çalışması yapan takımların çalışma sistemlerini takip etmeye çalışıyoruz. Anladığımız şu, bir alt yapının başarıya ulaşması İçin önemli olan birkaç faktör var;

-Bilgi, imkân ve Süreklilik
-Sürekli Altan gelen bir alt yapının olması.

Bu faktörler bir araya gelirse başarı arkasında gelecektir. Ama bunun için 10 yıllık yatırım ve sonraki 10 yılda sabır gerektiğine inanıyoruz. Tabi Avrupa’nın bu konularda daha önde olmasının nedenleri ise bize göre,

1.Daha organize olmaları
2.Daha sitemli çalışmaları
3.Uzun süreli projeler üretmeleri ve sisteme bağlı kalmalarını
4. Gerekli kaynak ayırmaları mesela Fenerbahçe yıllık gerilin %0’86,Galatasaray %1,15 Ajax %9,4 Barselona %4,5 bütçe ayırıyor.

SOSYAL MEDYADA KENDİNİZİ TAM TANITTIĞINIZA, İFADE EDEBİLDİĞİNİZE İNANIYOR MUSUNUZ, BU KONUDA NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ?
Sosyal medyayı çok iyi kullandığımız söylenemez. Bu konuda, bu yıl İsmet Yılmaz kardeşimizi medya sorumlusu olarak işin başına koyduk. İnşallah bundan sonra sadece yaptığımız çalışmaları Kahta halkına daha iyi bir şekilde ileteceğiz.

ekrem-kilinc.jpg

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
Ektiğimiz fidanların meyve vermeye başladığını bu evlatlarımızı kendi evlatları gibi sahiplenen tüm yönetimdeki arkadaşlarımı ve de en önemlisi sahada elinden gelen tüm gayreti gösteren
1.Ahmet Karadaş
2.Ramazan Demir
3.Sami Gürses
4.Ahmet sadık Yıldırım
5.Erdem Sertkaya
6.Kenan Doğan
Hocalarıma teşekkür ediyorum.
Özelikle de 6 Yıldır hiç bir ücret almadan gecesini gündüzüne katarak Kâhta’mızın gençlerini bir yerlere getirmeye çalışan Ahmet Karadaş hocama teşekkür ediyorum.
Tabi ki Mehmet Ali Çetin başkanıma da bu güzel bahçeyi yetiştirdiğinden dolayı ona şükranlarımı sunuyorum, inşallah hep beraber bu gençlere sahip çıkarız.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
Tabi ki çalışmalarımızı öğrendikten sonra kulübümüzü tanıtmaya çalışan Mahmut Sami Çınar kardeşime ve KAHTA AJANS ailesine de teşekkür ediyorum.
Allah herkesten razı olsun.

Röportaj: Yalçın FIRAT / KAHTA AJANS

dman-yurdu-3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.