ARKADAŞLARIMIZ BENİ UYGUN GÖRÜRLERSE BAŞKAN OLURUM

ARKADAŞLARIMIZ BENİ UYGUN GÖRÜRLERSE BAŞKAN OLURUM

Son yıllardaki büyümesi ile Kâhta’da üretim ve istihdam üssü haline gelen Kâhta Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılar daha çok üretip daha çok istihdam sağlamak istiyor.

Bu hafta Kâhta OSB’nin en büyük yatırımcılarından Baykurt Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Han’la OSB’de yapılan yatırımlar, tekstil sektörünün talepleri ve OSB hizmetleri hakkında konuştuk.

Röportaja başlarken Suriye’nin İdlib bölgesindeki hain saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetlediklerini ifade eden İş Adamı Mustafa Han, Türkiye'yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları, dün bozulduğu gibi bugün de devletin ve milletin kararlı duruşuyla bozulacağını söyledi.

Kendi şehrine yatırım yapmaktan dolayı son derece memnun olduğu ifade eden İş Adamı Mustafa Han, ‘Yatırım anlamında devletimizin bizlere sunduğu şartlar, teşvikler son derece iyidir. Burada işsizliği bitirmek, ırgat şehri olmaktan kurtulmak adına iş insanlarımızı kendi memleketiniz olan Kâhta’ya, Adıyaman’a davet ediyoruz’ diyor.

Hem önceki kaymakamların hem de mevcut kaymakamımızın Kâhta OSB için büyük emek verdiklerine işaret ediyor. “Ancak belli bir doluluk oranından sonra bölge, Adıyaman OSB’de olduğu gibi yatırımcılara devredilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız beni uygun görürlerse başkan olurum” diye sözlerine ekliyor.

İşte Baykurt Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Han’la yaptığımız röportajın tamamı:

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Mustafa Han, Baykurt Tekstil Yönetim Kurulu Üyesiyim. Buralıyım, yıllardır tekstil sektöründe hizmet veriyorum. Kâhta OSB’deki fabrikamızda çeşitli ürünlere üreterek hem sanayinin büyümesine hem de istihdamın artmasına katkı sunuyoruz.

“TÜRKİYE TEKSTİLİN LOKOMOTİFİDİR”

Tam da bu noktada sormak gerekirse şu anda sanayi üretimini nasıl görüyorsunuz?

Türkiye sanayisi her zaman büyüyen ve gelişen bir yapıya sahip… Özelikle tekstil alanında söylemek gerekirse Türkiye’de dünya tekstil sektörünün lokomotifidir diyebiliriz.

“GELİŞMELER ÇOK İYİ ANCAK KALİFİYE PERSONEL SORUNUMUZ VAR”

Sektörünüz ile ilgili sorunlarınızın başında ne geliyor?

Sanayide bu son bir iki yıl da altıncı bölge olmakla beraber, ciddi anlamda büyük gelişmeler sağlandı. Sanayimiz her gün gelişmektedir. Bu gelişim ile birlikte iş, işçi istihdamı da artmaktadır. Tabi ki işçi istihdamının artması ile beraber kendisi ile birlikte bir kısım olumlu ve olumsuz getirileri de oluyor, bunlardan biride kalifiye personel sıkıntısının doğması. Yetişmiş, kalifiye personel sorunumuz oluyor. İnşallah bu anlamda güzel gelişmelerin olmasını bekliyoruz.

“KAHTA OSB’DE YATIRIM YAPMAKTAN DOLAYI ONUR DUYUYORUM”

Kâhta Organize Sanayi Bölgesi’ne devasa bir tesis kurmuşsunuz. Burada yatırım yapmaktan memnun musunuz?

Evet, Kâhta OSB’de Allah’a şükür büyük bir yatırım yaptık. Kendi memleketimizde, halkımıza ve şehrimize yatırım yapmaktan oldukça memnunuz. Onur duyuyoruz. Siz medyanın aracılığıyla da dışarıda olan tüm iş adamlarımızı kendi memleketlerine davet ediyorum, gelin hep birlikte Kâhta’mızı hem kalkındıralım hem de güzelleştirelim. Yatırım anlamında devletimizin bizlere sunduğu şartlar, teşvikler son derece iyidir. Burada işsizliği bitirmek, ırgat şehri olmaktan kurtulmak adına iş insanlarımızı kendi memleketiniz olan Kâhta’ya, Adıyaman’a davet ediyoruz.

“ENERJİ NAKİL HATTINA İHTİYACIMIZ VAR”

Şu anda Kâhta OSB’de en acil yapılması gereken nedir sizce?

Kâhta OSB ile ilgili tabi ki eksikliklerimiz var. Bunlardan biri ve hatta en önemlisi enerji nakil hattıdır. Bizim OSB geçici bir hat üzerinden enerjisini alıyor. Bu kapasite de Kâhta OSB yetmiyor. Bildiğim kadarıyla OSB Yönetim Kurulumuz gerekli projelendirmeyi yapmış ve keşif maliyetini çıkarmış durumda. Bununla ilgili milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’la da gerekli görüşmeler yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile de Sayın Ahmet Aydın’ın görüşmeleri oldu. Umarız ki bu anlamda da en yakın zaman da güzel haberler gelecektir.

“DOĞALGAZLA İLGİLİ EKSİKLİKLER YAKINDA GİDERİLECEK VE BÖLGEMİZE DOĞALGAZ AKIŞI OLACAK”

Doğalgaz talebeniniz ne durumda?

Tabi ki ikincisi ise doğalgaz konusu… Altyapı çalışmaları bitti, şu anda da gelen gazın fabrikalara endekslenme süreci başlayacak. Kaymakamımız ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı’mızdan da aldığımız bilgi doğrultusunda hava şartlarının iyileşmesi ile birlikte fabrikalarımıza gazın verilebilmesi başlanacak. Fabrika sahipleri yatırımcı arkadaşlarımız Ak Mercan Gaz’a başvurularını gerçekleştirmişler, bu anlamda takiplerimiz sürüyor. Üst yapı çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Ben çok eminim ki bu süreçlerden sonra harikulade bir OSB ile karşı karşıya olacağız. Hizmetler elbette ki bazen aksayabiliyor. Bunların sebepleri sıralanabilir, hava şartları sonra daha önce ki doğalgaz anlaşmalarında müteahhitlerin sorumsuz iş yapmalarından da kaynaklanıyor bazı hizmetler. Bildiğimiz kadarıyla Ak Mercan doğalgaz alt yapısına başlarken birçok yüklenici firma ile anlaşma sağlanmadan işleri yarım yamalak bırakarak ayrılmış durumda.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Diğer hizmetler nasıl?

Elektrik ve su ile ilgili problemlerimizde ise OSB Müdürlüğü’nde bulunan bazı arkadaşlar özveri ile çalışarak, en kısa zamanda problemi çözüyorlar. Tabi ki emeği geçenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

“KAHTA OSB’YE CAMİ LAZIM”

Başka ne gibi talepleriniz var?

Üçüncü bir talebimiz ise şuan iş adamı bir arkadaşın vermiş olduğu bir mekânda Cuma ve vakit namazlarımıza eda ediyoruz. Bir an önce OSB’ye camisinin yapılmasını da talep ediyoruz. Bu durum aciliyet arz ediyor. Camiden sonra OSB hizmet binası düşünülecek. Şuan önceliğimiz tabi ki caminin olması.

“SÜREÇ TAMAMLANIRSA OSB YÖNETİMİ SANAYİCİLERE DEVREDİLECEK”

Kahta OSB Yönetim Kurulu’nun sanayicilere devri gibi bir durumun olduğu söyleniyor. Tam olarak bu durumu nedir ve süreç nasıl işleyecek?

Kâhta OSB artık kendini yönetebilecek bir seviyeye gelmiştir, sanayicilerin katılımcı olduğu kendi yönetimini kurabilir. Kendi hizmetlerini yine kendisi planlayıp icra edebilir seviyededir. Gerek bundan önce ki kaymakamlarımız olsun ve gerekse şuan ki kaymakamımız olsun ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar bundan hiçbir şüphemiz yok. Ancak ruhsat almayan birkaç tane iş yerimizin olduğunu biliyorum, onlarda evrak işlerini tamamlayınca komisyonu toplayıp toplantı yaparak OSB yönetimini bizlere devretmelerini bekliyoruz.

“ARKADAŞLARIMIZ UYGUN GÖRÜRLERSE BAŞKAN OLURUM”

O halde yönetim kurulu devredilince bir başkanın olması gerekiyor olacak. Siz başkan olmayı hiç düşündünüz mü?

Aynen yönetim kurulu devredilince doğal olarak başkana ihtiyaç duyulacak. Bu kapsamda tabi ki başkan adaylarımız olacaktır. Ama eğer bizi bu konuda uygun görüp tavsiye ederlerse bizde bu işin altına elimizi ve gövdemizi koyarak aday oluruz. Eğer başkan olursak tabi bahsi geçen problem ve sıkıntıları en ivedi şekilde çözüme kavuşturup ikinci etap için çalışacağız, ikinci etap olmuyorsa bile genişletilmiş bir projeye dönüştürürüz. Çünkü talep her geçen gün daha da artmaktadır.

“KAHT02SPOR ŞAMPİYON OLACAK”

Siz ayrıca Kahta02Spor yönetimde kurulunda olduğunuzu biliyoruz. Kâhta02Spor için düşünceleriniz nelerdir? Bu sene şampiyon olacak mı?

Kâhta 02 Spor bu sezon tüm halkın göz bebeği haline geldi. Tüm halk bu anlamda kenetlendi. Kâhta 02 Spor tarihinde hiç bu kadar güçlü ve taraftar sahibi olmamıştı. Başkanımız çok değerli, Musa Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Kâhta halkı olarak bizler kenetlendik. Ve süper 3.lig yolunda adım adım ilerliyoruz. İnşallah şampiyon olacağız. Daha önce de belirtiğimiz gibi bizim stat çok ufak, mutlaka koca ve şahane tribünlü bir stat gereklidir. Bunun için de yetkililere aracılığınızla çağrıda bulunuyorum.

“BASININ GÜCÜNÜ BİLEN VE FARKINDA OLAN BİRİYİM”

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Basının gücünü bilen ve iyice farkında olan biriyim. Kahtaajans.com.tr haber sitesi olarak Kahta’da bu boşluğu dolduracak yapıya sahip olduğunuza inanıyorum.

Ben ve Kaymakam bey başta olmak üzere OSB yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Sanayici arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkese bol kazançlar temenni ediyorum.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Ayrıca, Suriye’nin İdlib bölgesindeki hain saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Türkiye'yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları, dün bozulduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin kararlı duruşuyla bozulacaktır. Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz. İş dünyası olarak devletimizin, milletimizin ve askerimizin koşulsuz, şartsız yanında olduğumuzu belirtir, şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ailelerine sabırlar dileriz. Milletçe başımız sağ olsun.

Röportaj: Hüseyin TÜRKOĞLU / KAHTA NEWS

whatsapp-image-2020-03-01-at-21-09-42-1.jpeg

whatsapp-image-2020-03-01-at-21-09-42.jpeg

whatsapp-image-2020-03-01-at-21-09-40.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.