Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

LİMAN GÖRÜNÜYOR / AHMET GÜL

ahmet-gul.jpg

Her kesin korkulu rüyası gibi hiç bitmeyecek dediği,  belki de sonsuza kadar devam edecek diye düşündüğü adeta kâbus yılı olarak gördüğü 2020 yılı, felaketler yılı olarak hafızalara kazınacak. Evet, insanoğlu belki kendi yaptığı yanlışların cezasını çekiyordur. Mesela hava kirliği, baca dumanları, fabrika atıkları, endüstriyel pis su atıklarının temiz nehirlere ve göllere akıtılması, vesaire vesaire örnekleri arttırabiliriz. Son olarak hayatımıza kâbus gibi çöken “CORONA VİRÜS” .

Evet, insanoğlu hayatı boyunca sürekli hastalıklar, afetler, salgınlar vb. Sorun ve sıkıntılar yaşamıştır. Bu problemler insanı öyle etkiler ki hem mal hem de can kayıplarına sebep olabiliyor. Bu sorunlar öyle bir hal alıyor ki artık insanlar bu kâbusun hiç bitmeyeceğini düşünüyorlar.

21. yüzyılda belki de asrın salgın hastalığı olan bu corona salgın hastalığı nice güzel insanları aramızdan aldı. Hemen hemen herkesin ailesinden birilerinin bu illet hastalığına düçar olduğuna şahit olmuşuzdur. Ülkemizde Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle bugüne kadar vefat sayısının 28 bini geçtiği bu günlerde; artık yediden yetmişe her kesin bir umutla aşılamanın sonuçları olumlu yönde seyretmesini dört gözle beklemekte.

Her geçen gün bu hastalığın hayatımızda normalleşme sürecine bir adım daha yaklaştığımızın göstergesi. Birçok insanda yerli ve milli aşının çıkması bir umut olarak görülmektedir. Evet, bu yaşanan olumlu gelişmeler hem insanımızı ümitlendirmekte hem de bir an önce normal hayata geçişi arzulamaktayız.

Artık insanlar neredeyse,  nerede o eski hafta sonu ziyaretleri, tatilleri, güzel aktiviteler, rahatça gezip dolaşmalar diye söylenir olduk. Ama sonunda artık ışık tünelin sonunda görünür oldu. Gerek siyasilerin gerekse devlet idarecilerinin söylemlerine bakacak olursak Mart ayı itibariyle kademeli olarak yerinde tedbirler uygulanacak ve artık normalleşme sürecine girmiş olacağız. Herkesin dört gözle beklediği ve artık eski normallere dönebilir miyiz bilemem ama kademeli olarak sosyal yaşantımıza döneceğiz yani sonunda liman göründü. Hadi hayırlısı diyelim vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar