Kâhta Futbol Camiası ve Siyasi Arena

Mümtaz ilçemizin, gerek nüfusu itibari ile gerekse de coğrafi konumu açısından olduğu yerden çok ileri de olması gerektiği her birimizin malumudur.

Yavaş ilerleyen gelişim yanında bazı alanların kompleks çıkışları olandan daha olağanüstü durumların tezahürüne sebep olabilir.

Örneğin, son zamanlarda siyasi açılımlar ile birlikte, halkımızı temsil etmek isteyen başkanların sayısı, önce ki yıllara oranla artmış durumda. Bu durum ne kadar partilerin çoğalmasına bağlı olsa da halkın değerleri ile hemhal olmak isteyen başkanların genelde genç bireylerden oluşması gelecek namına umudun, yenilenebilir projelerin, genç beyinler ile birlikte daha öncesinden farklı bir siyasete sahne olunacağını şimdiden gösteriyor.

Onlar için bir yarış olsa da -ki hayırda yarışın der inancımız- halk bu etkileşimi iyi analiz edip değerlendirmeli.

Bu değerli başkanlara küçük bir önerim olacak, sahaya inin. İnince de kurum amirlerini gezip görmek yerine halka gidin. Dertler ile dertlenip şimdiden çözüm olun. Ve hatta güç yettirebiliyorsanız kalıcı, faydalı projeler üretip şimdiden imar edin.

Bir diğer husus ise Kâhta’nın spor camiasında durmak bilmeyen sinerjisi. O büyük enerjisi.

Yıllar sonra Kâhta’mızı temsil eden bir futbol takımının, kısa sürede iyi bir seviyeye ulaşmış olması.
Bu da ‘eğilimler desteklenirse başarının elde edilmesi kaçınılmazdır’ ı bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor.
Bu başarı tüm Kâhta’nın, hep birlikte elbirliği ile elde edilmiş bir sonuç.

Bu sonucu sadece bir tarafa, birkaç kişiye veya sadece kişilere atfetmek emeklere, gençlere önem verip değer katanlara hakaret dışında bir sonucu olmaz.

Camiada ki son zamanlarda ki hareketlilik, fevkalade etkileşimler ilçemiz adına azda olsa umudun olduğunu hissettiriyor.

Özellikle de Kâhta’nın çok değerli iki futbol takımını bir araya getirerek nezaket güdümünde dayanışmanın, birlikten beraberlik doğar şuurunu sadece kendilerine şiar edinmek ile kalmayarak, zamana ve hayatında olanlara aşılamaya çalışan Eğitimici Yazar Nevzat Güzel Hocam’ın katkılarıyla, Alt yapı konsepti çerçevesinde bölgenin en kral eğitimini veriyor olan Kâhta İdman Yurdu Spor Kulübü ile şuanda Kâhta’yı Türkiye’de temsil eden Kâhta 02 Spor Kulübünü bir araya getirerek daha güçlü bir kadro ile iyilik, güzellik ve değerlerin kalitesi ile nice başarılara imza atmak için bir koalisyon kuruldu gibi.

Umulur ki geçmiş unutulur, geçmişte bir dedikodu zinciri gibi yayılan o kırıcı söylemler ortadan kalkar, bu harikulade birliktelik kendini bilmezlerce tahrif edilmez.

Çünkü hayrın olduğu yerde, şeytan cirit atar.

Bu birliktelik sadece camiaya değil, yeni yetişek tüm sporculara ve dahi tüm gençlere birliği, kapışıp savaşmayı değil, beraberlik nezdinde örnek olacak inancındayım.

Biz, hep birlikte “biz” olduk.
Kim olduğu fark etmez. Bizden olduğunu iddia ediyorsa, değerlerimize saygılı olacağı gibi sahipte çıkacak. Toplumun ikamesi için şarttır.

Daha bu birliktelik yaşanmadan önce Kâhta İdman yurdu antrenörü Ahmet Karadaş ile muhabbet ederken şu sözleri tarih sayfalarında yerini aldı bile;
“Bizim olanın kaybetmesi bizi derinden üzer. Yok, eğer bizden değil ise kazanıp kazanmaması bizi bağlamaz.”

Sözü geçmiş iken ve spor camiasının müteber şahıslarından biri olduğundan ötürü dilim döndüğünce ondan da bahsetmek isterim.

Alt yapıda yüzden fazla yetiştirmiş ve yetiştiriyor olduğu sporcular ile ün salan Karadaş, engin tecrübeleri ile bu birlikteliğe de katkısı muazzam olacaktır.
Sadece topun evrilmesi ile ilgilenmeyen, sporcunun her türlü gelişimine ön ayak olarak değerler eğitimi kapsamında uzun bir süredir çim sahaları kendine mesken edinmiş hocamızın, tecrübelerini göz ardı etmemenizi öneririm.

İlçemizin sporda da olduğu gibi her alanda, birlik ve dirlik ile mücadele edip hem maddi hem de manevi seviyesini, tüm aksilik ve engellere rağmen, tüm menfi ve şerri plan ve projelere rağmen,  halkın gelişimini kendine şiar edinmeyen güç sahiplerine rağmen…

Kâhta İdman Yurdu ve Kâhta 02 Spor bizim takımımızdır!

Kâhta bizim ilçemiz, Kâhta halkı biziz.

Her şeye rağmen gelişimi için mücadele de bizim işimiz.

Daha ferah ve refah seviyesi yüksek bir Kâhta için.

Sağlıkla kalın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar