Yalçın Fırat

Yalçın Fırat

Endüstriyel Futbol ve Taraftarlık

Futbol eskiden insanların hoş̧ vakit geçirmek için bir araya geldiği sosyal aktiviteydi. Tamamen tuttuğu takımını ve armasını temsil etmek için sevdalı insanlarla doluydu. Mantık olarak takım asla seçilmez ve duygusallık ile takım tutulurdu. Hiçbirimiz bu işe mantık açısından şu takımı tutarsak iyi olur demedik. Binlerce insan aynı duygularla tribünde yerini alırdı.

Peki, günümüzde hala öyle mi?

Maalesef ki taraftarlar birer müşteri olarak görülüyor. Endüstriyel futbol çağı başlamış. Taraftarlık olgusunu kaybetmiş̧ bulunmaktayız. Hepimiz ya çevremizden ya da ailemizden duygu beslediğimiz takımlara uzak kalıyoruz. Buda futbolun tamamen şekil değişmesi demek. Tabi Futbolun tamamen parasal bir oyuna dönmesine karşı endüstriyel futbola karşı güçlü̈ şekilde duran taraftar gruplarımız da var elbet.

Örneğin, ilimizi temsil eden Kahta 02 Spor un taraftar grubu Tejğele 5 yıldır Kahta 02 Spor ile yatıp kalkıp, endüstriyel futbola karşı sevdasına Sadık kalarak hiçbir Ekonomik zorluğa aldırış̧ etmeden duygularıyla tribünleri hep doldurdu. Çoğunun ekonomi, işsizlik sorununu yasaması arma sevdasına engel olamadı. Endüstriyel futbola karşı güzel bir mücadele veriyorlar. Hem kendileri için hem de takımları için sabah akşam demeden mücadele ediyorlar. Taraftarlık olgusunu hem ülke bazında hem de il bazında en iyi şekilde yaşıyorlar. Kahta 02 Sporun güçlenmesi adına yaptığı işler takdire şayandır.

Evet sevgili okurlar, arma sevdası, cefakâr taraftarlar için önemli iken;

Futbol, endüstriyel futbol olma yolunda ilerliyor. Umarım bu taraftarlarımıza yansımaz ve yansıtılmaz. Tamamen duygularımızla hareket eden biz taraftarlar takımın menfaatleri için uğraşarak, takımı sevmiş̧ ,sahiplenmiş̧ ,Doğru insanlarla yürümeliyiz.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.