Devamkeee...

Dünya kurulduğundan beri ve hatta Hz. Adem ile Hz. Havva cennette iken iyi ile kötünün savaşı burada başlamıştır. İnsanın yaratılmasıyla beraber İblis bu  yaratılmaya baş kaldırmış ve kıyamet kopana kadar insanlarla mücadele etmek için Allah'tan müsade istemiştir. Allah'ta kıyamete kadar müsade vermiştir.

İyi ile kötünün mücadelesi devam ederken iyi olanı ya da kötü olanı nasıl ayırt edeceğiz?  Hangi tarafta olduğumuzu nasıl bileceğiz?  İyi olan taraf zaten haklı olan taraftır, fakat bunun yanında kötü olan taraf da kendince bazı bahaneler üreterek iyi ya da haklı olduğunu iddia eder. Zaten İblisin ortaya çıkış sebebi de haklı olduğunu ispatlamaya çalışmasıdır. Onun ortaya attığı kişişel mantık çerçevesine bakıldığında İblis ve avanelerine göre  insanın yaratılması kendilerine yapılan bir haksızlıktır. Ona göre zaten Allah'a ibadet ediliyor, durup dururken başka bir kul ya da ona ibadet edecek yaratılana ne gerek vardı.    

Tarih boyunca bu mücadele direk şeytan adına olmasa da insanlar arasında devam etmektedir. Bizler insan olduğumuz için Hz. Adem ile Hz. Havva'ya İblis tarafından yapılan mücadelede tarafımız belli aslında. Fakat İblis insanların aklını çelerek insanların birbirleriyle mücadele etmesini sağlıyor. Yani dolaylı olarak bazılarımız İblis'in tarafında yer almaktadır. Ceza günü geldiğinde yine bunlar yani İblis ve avaneleri bu bahanelerin arkasına sığınacaklar. Biz insanlar ise her ne kadar İblis'e uyup haklı olduğumuzu ispatlamaya çalışsak da zaten Yüce Yaratıcı'nın karşısındaki tarafta olduğumuz için kötü yanı haklı olmayan tarafta olmuş oluruz.

Tarih boyunca yeryüzünde İblis'in safında yer alan yani İblis'in kışkırtmalarına uyan bir sürü insana rastlamak mümkündür. Bu insanlar kendilerince haklı olduklarını iddia etmiş ve iyi insanlara olmadık haksızlıklar yapmışlardır. Firavun örneğinde olduğu gibi. Firavun, haklı tarafı her zaman ezmiş ve çeşitli haksızlıklar yapmıştır. Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkündür. Aslında İblis'in savaşı insan ile olurken dikkat edilmesi gereken konu ise insanın insana haksızlık yapması ve insanın insanla mücadele etmesidir. Gerçek mücadelenin insanla değil de İblisle yapılması gerekiyor. Peki Allah'a inanmayan her insan kötü müdür? Ya da Allah'a inanan her insan iyi midir. Mutlak anlamda bu böyledir. Allah'a inanmayıp iyi olan insanlar da vardır ya da Allah'a inanıp kötü olan insanlar da vardır. Bu aslında iman eksikliğinden yani iman konusuna girer. Bizim anlatmak istediğimiz Allah tarafında olanlar haklı, İblis tarafında olanlar da haksızdır. Hatta Allah insanları İblis'e karşı uyarmak ve korumak için rehber olarak peygamberleri ve kutsal kitapları göndermiştir.

Dünya kurulduğundan beri hiçbir zaman İblis'in taraftarları başarıya ulaşmamıştır. Her ne kadar zulümleri büyük olsa da sonunda yok olup gitmişlerdir. İblis her zaman insanı çeşitli heva ve heverleriyle kandırmayı başarmıştır. "İblis'in insanla savaşı biz insan olunca başlamıştır." Her ne olursa olsun İblis ve avaneleri her zaman kaybetmeye mahkumdurlar. Onlar hem bu dünyada hem de öbür dünyada kaybedeceklerdir. İyi insan olmak istiyorsak İblis'e değil Allah'a inanmalıyız ve Allah'ın taraftarı olmalıyız.

İblis Kaybedecek,

Avaneleri kaybedecek.

Allah kazanacak,

Taraftarları kazanacak.

Bu böyle gelmiş ve böyle devam edecek.

En son ne diyoruz;

Devamkeee...

yahya-cicek.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.