Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Covid -19'un Gölgesinde Alt Ligleri Oynatmak / Yalçın FIRAT

632x314-meksika-ligi-corona-virusu-salgini-nedeniyle-iptal-edildi-1590170026282.jpeg“Futbolda söz sahibi bazı ülkeler profesyonel Liglerini bile sonlandırırken Türkiye tek ülke olarak Amatör Liglerin oynatılmasına Karar verdi”

Fransa, Hollanda gibi ülkeler, büyük bir sermayenin döndüğü profesyonel liglerini sonlandırırken sanki Amatör Liglerimiz bu liglerden değerli bir ligmiş gibi oynatılması kararı verildi .

Mantık açısından  düşünürsek;büyük paraların döndüğü ,yayıncı kuruluşların olduğu üst liglerin ,önemli önlemler alınarak oynatılması az da olsa anlayışla karşılanabilir,ancak alt liglerde bu önlemleri almak ,denetlemek ,uygulamak  ve oynanması için  mantıklı gerekçeler söylemek  çok zor.

3.Lig,2.Lig, Bal takımları ve beraberindeki alt takımları sayarsak 300 e yakın takım var.Alt liglerdeki doktoru dahi olmayan kulüplerin sağlık organizasyonu ve ekonomisi buna kesinlikle uygun gözükmemektedir. Tff nin deplasman protokolü diye koyduğu öncelikler(her sporcu için ayrı oda, otel çalışanlarının testten geçmesi, yemek yeme kuralları, yolculuk kuralları v.s ) uygulanması büyük bir ekonomi ve sağlık organizasyon u ister bu da alt liglerimizdeki takımlarımız için karşılanması imkansızdır.

Bir diğer konu müsabaka önceleri 7-8 defa testlerin uygulanması, olası bir pozitif vaka olursa karantina süresi ,sonrası düşünüldüğünde kaç kulübümüz bunu uygulayabilir merak konusu.

TFF tüm sorumlulukları kulüplere yüklemiş ve sağlık bakanlığı da bu konuda sorumluluk almadığını açıkça söylemiştir .

Şu an çoğu kulüp,teknik ekip ve futbolcu oynamak istemiyor. Oynamak isteyen çok az takım var oda grubunda az puan fark İLE 2.veya 3. Olan takımlar.

Ne yapılabilir?

Kimseyi üzmeden, Emeklerin hiçe sayılmadan, herkesin mutlu olacağı bir kararın verilmesi...

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar