Tüm Öğrenciler İçin Ücretsiz Olacak

Tüm Öğrenciler İçin Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı. Bu kapsamda her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca alınan karar çerçevesinde her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak. Paketin ilki “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” üzerinden erişime açıldı. İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için her ay kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlanacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 bin soruluk ilk pakete tüm öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceklerini belirtti.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak erişilecek kaynak paketleri ayrıca İl müdürlükleri tarafından ihtiyacı olan öğrencilere basılı olarak ulaştırılacak. Bu kapsamdaki ilk paket bugün yayımlandı.

Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor. Yardımcı kaynak destek paketine Millî Eğitim Bakanlığının internet adresi “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” üzerinden ulaşılabiliyor.

5 BİN SORULUK YARDIMCI KAYNAK

Yayımlanan destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm sınıf seviyelerinde 5 bin soruluk yardımcı kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve böylelikle öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca paket, temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan Çalışma Sorularını da içeriyor.

8. sınıf öğrencilerinin 2022 yılında yapılacak "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı"na hazırlıklarına destek olmak amacıyla bu ay itibarıyla öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına örnek soru kitapçığı sunulmuştur.

Örnek sorular her ay düzenli olarak yayınlanmaya devam edecektir. Sınava girecek öğrenciler için hazırlanan LGS Sayısal ve LGS Sözel kitapları da güncellendi. Bu kitaplarda 1.375 soru var.

İLK KEZ YAYINLANAN ETKİLEŞİMLİ SORULAR!

MEB ilk kez 8, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik interaktif soruları elektronik ortamda yayınladı. 450 sorudan oluşan çalışmada Türkçe, matematik ve fen alanlarından çoktan seçmeli soruların yanı sıra "açılır menü, sürükle bırak ve çoktan seçmeli" özellikleri kullanılarak sorular hazırlanmıştır.

Etkileşimli sorularda, üst düzey zihinsel becerileri ölçmeye daha fazla fırsat veren ve öğrencilere kendi cevaplarını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanılmıştır. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmelerini sağlayan simülasyonları içerecek şekilde yapılandırılmıştır.

Ortaöğretim öğrencilerinin eğitim-öğretim süreçlerinde yararlanabilecekleri pek çok eğitim materyaline bir yenisi eklenerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı için yeni bir kaynak seti hazırlanmıştır. Hazırlanan kaynak setinde 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında 1.600 soru bulunmaktadır.

BAKAN ÖZER: HER AYIN İLK HAFTASI BU PAKETİ YAYIMLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Öğrencileri uzun bir aradan sonra okullarıyla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, paylaşılan kapsamlı destek paketi ile ilgili şunları kaydetti:

“Bir taraftan salgın koşullarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eğitimi sürdürürken diğer taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldık.

Arkadaşlarımızın yoğun emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadarki tüm düzeyler için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketi’ni bugün yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz kolaylıkla ulaşabilecekler.

Diğer taraftan il müdürlüklerimiz ihtiyaç duyan öğrencilere bu kaynakları basılı olarak da ulaştıracak. Her ayın ilk haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıca, her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriğini de çeşitliliği de artıracağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

Kaynak: AA

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.