Sarma sigara ve makaron düzenlemesi, Resmi Gazete’de

Sarma sigara ve makaron düzenlemesi, Resmi Gazete’de

1 Temmuz itibariyle sigara kağıdına ve makarona tütün doldurup satmak yasaklandı

Sarma sigara ve makaron düzenlemesi, Resmi Gazete’de

1 Temmuz itibariyle sigara kağıdına ve makarona tütün doldurup satmak yasaklandı.
Sözü edilen durum vergi kaybına sebep olmakta. Bu nedenle zaten yasaktı.Düzenleme ile bu ürünlerin satışı için yasal boşluk da giderilmiş oldu.

Cezai uygulama 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeye göre makaron veya sigara kağıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek.
Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

TÜİK tarafından geçen günlerde yayınlanan Türkiye Sağlık Araştırması sonuçlarına göre 2010 yılında tütün kullanan bireylerin yüzde 25,4’ü her gün sigara içerken 2019 yılında bu oran yüzde 28’e yükseldi.
Ara-sıra sigara içenlerin oranı ise yüzde 4,1’den yüzde 3,4’e indi. 2018-2019 arası hiç sigara kullanmayanların oranı yüzde 53,4’ten yüzde 54,5’e yükselmiş. 2016 yılında hiç sigara kullanmayan bireylerin oranı yüzde 56,5 iken 2019 yılında bu oran yüzde 54,5’e inmiş

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.