Sahadan Gelen Talepler Bakanlığa İletildi

Sahadan Gelen Talepler Bakanlığa İletildi

Sağlık Hak-Sen, Sahada görev yapan sağlık çalışanları sendikamıza Sağlık Bakanlığına iletilmek üzere üç talepte bulundu.

Başvuruda şu ifadelere yer verildi:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek, virüsün yayılmasına engel olmak, bulaş etkisini en aza indirmek için Bakanlığınızca alınan tedbirler kapsamında sağlık çalışanları hayatlarını hiçe sayarak virüsün kendilerine bulaşma ihtimalini göze alarak 24 saat esaslı gece gündüz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedirler.
Korona virüsünün ülkemizde görüldüğü günden bu yana sağlık çalışanlarının iş yükü olağandışı artmış bu nedenle virüsün bulaşma ihtimali ile ruhen ve bedenen bir travma ile karşı karşıya kalmışlardır.

Bu zorlu süreçte hizmetlerin sürdürülmesinde sahada görevli sağlık personelinin Bakanlığınızın gereğini yapası hususlarında sendikamıza ulaştırdığı talepleri olmuştur. Buna göre;
1-19 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu nedenle, Korona virüs ile mücadele eden personelin ders çalışma ve sınavlara hazırlanma imkânı kalmamıştır. Hali hazırda Unvan Değişikliği talebi alınan personele sınavsız olarak, diplomalarına karşılık gelen unvanların verilmesi sahada mücadele eden personelin ayakta kalmasında, moral ve motivasyonlarını yükseltmede önemli rol oynayacaktır.

2-Hastanelerde nöbet esaslı görev yapan personele fazla çalışma ücretlerinin ödenmeyeceğine ilişkin olarak duyumlar alınmıştır. Bu nedenle özellikle personelin mali haklarının korunmasına yönelik olarak tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin ve kurum içi iletişim kanallarının sağlıklı olarak yürütülmesi yerinde olacaktır.

3-Yine bu zorlu süreçlerde alınan tedbirlere rağmen sağlık personeli şiddet mağduru olmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla, güvenliğin sağlanması, eleman yeterliliği, fiziki yapı ve donanım, iletişim, eğitim gibi konularda iyileştirmelerin yapılmasının yanı sıra şiddete ilişkin yasal düzenlemelerin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Saha görev yapan sağlık personeli tarafından sendikamıza ulaştırılan ve yukarıda maddeler halinde ifade edilen hususların ivedilikle yerine getirilmesini ve sendikamızın da bu süreçte bilgilendirilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.