Sağlık Hak-Sen Tarafından İdari İzinler İlgili Açıklama

Sağlık Hak-Sen Tarafından İdari İzinler İlgili Açıklama

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası( Sağlık HAK-SEN) tarafından idari izinler ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

Coronavirüsüne dair alınacak önlemler kapsamında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarih ve E.12362 sayılı genelgesinde kamuda çalışanların izinlerine ilişkin yayınlanan genelge doğrultusunda Bakanlığınız tarafından bir düzenleme yapılmıştır.

 Buna göre “Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli olarak istihdam edilenler, yönetici pozisyonda istihdam edileler hariç olmak 60 yaş ve üzerinde olanlar, dezavantaj!’ grupta bulunanlar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmışlardır. 

Ancak Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanları ile ilgili düzenlemenin Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirileceğini bildirmesinin ardından Bakanlığınız sağlık çalışanlarının izinlerinin yasal mazeret izinleri hariç ikinci bir emre kadar iptal edildiği; kanser hastaları ve organ nakli olanların durumlarının kurum amirlerince değerlendirilerek izinli sayılıp sayılmayacaklarına karar verileceği belirtilmiştir; bu durumda Cumhurbaşkanlığı yazısında belirtilen izinlerden sağlık çalışanlarının yaralanamayacağı anlaşılmaktadır. Okul ve kreş çağında çocuğu olan sağlık çalışanları yönetimlerden açıklama beklemektedir. Farklı uygulanmalar çalışanlarda kafa karışıklığına neden olmuştur.

Bu nedenle; risk gurubundaki sağlık çalışanı kronik hastalar, engelli olarak istihdam edilenler, 60 yaş ve üzerinde olanlar, hamileler, süt izninde olan sağlık çalışanları ve okul çağında çocuğu bulunan ebeveynlerden biri idari izinli sayılması hususlarında;Gereğini saygılarımızla arz ve talep ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.