O Teklifle Derneklere Kayyumun Önü Açıldı

O Teklifle Derneklere Kayyumun Önü Açıldı

Derneklere, STK’lara ve vakıflara kayyum atanmasının önünü açan kanun Meclis Genel Kurulu’nda ilk 19 maddesi kabul edildi.

Sözü edilen kanun, izinsiz yardım toplama faaliyetinin internet ortamında yapıldığının tespiti halinde ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı tarafından içeriğin çıkarılması bildiriminde bulunulacak; en az 24 saat içinde içerik kaldırılmazsa ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı, erişimi engellemek için Sulh Ceza Hakimliğine başvuracak.

İslami Analiz haber sitesinin yer verdiği haberin detaylarına göre;

Dernek ve vakıflara kayyum atanmasının önünü açan, Cumhurbaşkanı'na kuruluşların malvarlığına el koyma ve faaliyetleri durdurma yetkisi veren yasa teklifinin ilk 19 maddesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AK Parti’li milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ve Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanlığı’nın yetkilerini genişleten, dernekler, vakıflar, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına kayyım atamasının teklifin ilk 19 maddesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanun teklifi, derneklere kayyum atanmasının da önünü açıyor.

Bu teklifle, izinsiz yardım toplama faaliyetinin internet ortamında yapıldığının tespiti halinde ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı tarafından içeriğin çıkarılması bildiriminde bulunulacak; en az 24 saat içinde içerik kaldırılmazsa ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı, erişimi engellemek için Sulh Ceza Hakimliğine başvuracak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.