Milletvekili Resul Kurt, Önergeye Ateş Püskürdü

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partili Bülent Kaya'nın, kamu kesiminde birden fazla görevlendirme ve çoklu maaş uygulamalarının, boyutlarının araştırılması gerekmektedir, önergesine çok sert tepki gösterdi.

Milletvekili Kurt, özellikle AK Parti döneminde, 2011 yılında yapılan düzenlemeyle, daha önceden birden çok yönetim kurulu üyelerinden ücret alma imkânı varken, AK Partinin buna son verdiğini söyledi.

Milletvekili Kurt, “631 sayılı kanun hükmünde kararname ile yapılan düzenlemeye göre memurlar ve diğer kamu görevlerinden kurum ve kuruluşların Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Tasfiye Kurulu Danışma Kurulu üyelikleri ve komisyon heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın, sadece biri için ödeme yapılır. Özellikle AK Parti döneminde 2011 yılında yapılan düzenlemeyle daha önceden birden çok yönetim kurulu üyelerinden ücret alma imkanı varken, AK Parti buna son vermiştir. Kamu görevlerine ödenecek huzur ücretinin miktarı da 2393 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen üst sınırı aşamaz.” Dedi.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

resul-kurt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.