Mavi Marmara baskınının 10. yılı 

Mavi Marmara baskınının 10. yılı 

Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Mavi Marmara baskınının 10. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı İsmail Yılmaz: "Filistin’in özgür haklarını alana kadar, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar Türkiye olarak dünya vicdanlı insanlar olarak bu mücadelemize devam edeceğiz",
"Mavi Marmara tüm mazlumlar adına dünya için umut ışığıdır." Dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Mavi Marmara şehitleri, geminin kalktığı bölge olan Eminönü Sarayburnu'nda düzenlenen programla anıldı.

Şehit yakınları ve Mavi Marmara yolcularının katıldığı programda konuşan Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı İsmail Yılmaz, anma programı için geniş çaplı bir organizasyon yapıldığını ancak dünyanın yaşadığı pandemi nedeniyle programı değiştirdiklerini söyledi.

Ayrıca;
Mavi Marmara saldırısının 10. yıl dönümünde İHH Mütevelli Başkan Vekili Hüseyin Oruç,‘Ülke Gündemi’nde Mehmet Özmen’in programında merak edilen birçok soruyu cevapladı.

Hüseyin Oruç, canlı yayında Mavi Marmara saldırısını anlatan “Sinyal” isimli bir filmin vizyona gireceği müjdesini verdi.

10 yıl boyunca her sene yeni gemilerin Filistin'e gittiğini söyleyen Hüseyin Oruç, Mavi Marmara'ların ablukayı kırmaktan vazgeçmediğini belirtti.

Türkiye'nin sağlam duruşu nedeniyle Mavi Marmara saldırısının bedelini siyonistlerin kısmen ödediğini ifade eden Oruç, İsrail'in özür dilemek zorunda kaldığını ve şehit ailelerine tazminat ödemek zorunda kaldığını söyledi. Katliamın bedelinin yeterli olmadığını belirten Oruç, emri verenin ve uygulayanların cezalarını çekmesi gerektiğini vurguladı. 

Oruç, Türkiye'nin bu saldırıyı kendi güvenliğine yapıldığını belirterek diplomasi açısından büyük başarılar sağladığını ifade etti.

Saldırının ardından İsrail'in İHH yöneticilerini esir tutmaya devam etmek istediğin ancak Türkiye sayesinde bunu başaramadığını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.