Körfez'de tehlikeli gelişme! Yahudiler teşkilatlandı

Körfez'de tehlikeli gelişme! Yahudiler teşkilatlandı

Körfez'de tehlikeli gelişme! Yahudiler teşkilatlandıİsrail ile bazı Arap ülkelerinin normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkat çeken bir gelişme daha oldu.

Körfez'de tehlikeli gelişme! Yahudiler teşkilatlandıİsrail ile bazı Arap ülkelerinin normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkat çeken bir gelişme daha oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, normalleşme sürecine girilen Körfez Arap ülkelerinde yaşayan Yahudilerin teşkilatlanma yoluna gittiğini duyurdu.

Bakanlığa bağlı Arapça yayın yapan bir sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, Körfez ülkelerinde yaşayan Yahudiler için "Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" adlı bir dernek kurulduğu belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Uman, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt'teki Yahudilerin söz konusu dernek bünyesinde hareket edeceği belirtilen açıklamada, "Körfez ülkelerinde Yahudi hayatının gelişmesi ve güçlenmesi noktasında kararlıyız." ifadelerine yer verildi.

Kuruluş hedefinde dikkat çeken 'yaşama amacı' detayı

Öte yandan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, bu derneğin kurulmasındaki hedefin, turistik veya yaşama amacıyla Körfez ülkelerine gelen Yahudilere dini hizmet vermek olduğu kaydedildi.

Haberde, söz konusu derneğe Bahreyn Yahudi Cemaatinin lideri Ebrahim Dahood Nonoo'nun başkanlık yapacağı bilgisine yer verilirken, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te gerçekte herhangi bir Yahudi cemaati bulunmadığı ancak fert olarak Yahudilerin olduğu aktarıldı.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasından yürütülen ciddi ilişkiler süreci, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos 2020'de BAE, 11 Eylül 2020'de de Bahreyn'in İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.