Kazandığını sanıp kaybedenler

Haramın kazananı olur mu?

2020 yılına sayılı saatler kaldı. Her yıl Türkiye’de milyonlarca insan kısa yoldan zengin olmak için Milli Piyango bileti satan bayilere akın ediyor.

Kuyruklar uzadıkça uzuyor. Milli Piyango da büyük ikramiyenin çekilişini 31 Aralık gecesi gerçekleştirecek. Büyük ikramiye tam 80 milyon lira. Bilet alan herkesin umudu bu ikramiyeyi kazanmak. Kuyrukta bekleyenlerin sözde ortak bir düşüncesi var; kazanırsam fakirlere dağıtacağım. Aslında bu haram olanı kendisi için meşru kılmaya çalışmaktan başka bir şey değil.  Peki daha önceki yıllarda büyük ikramiyeyi kazananlara ne oldu.

Kısacası büyük ikramiyeyi kazandık diyenler, daha doğrusu kazandığını sanıp kaybedenler şimdi ne yapıyor.

Hayat hikayelerine ulaşabildiklerimizi siz okuyucularımız için derledik.

Hamallık yapan Fuat Özdemir 2014 yılına trilyoner olarak girdi. Bu para aileye yaramadı. Çalıştığı iş yerinin sahibi parayı kendi zimmetine geçirdi. Elinde kalan az bir parayı da değerlendiremedi ve mafyadan parasını almaları için yardım istedi. Onlar da Özdemir’i dolandırdı. Kalan parasını da içki içip pavyonlarda yiyen Özdemir, 2015’te siroz hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti.

51 yaşındaki Ayhan Yalçınkaya sağlık müdürlüğünde memur olarak çalışırken 1995 yılında Milli Piyango çıkınca işinden ayrıldı. Yalçınkaya, sürekli kendi işini kurmayı denese de paralar suyunu çekince tekrar memurluğa döndü. İşlediği bir suç nedeniyle cezaevine girdi. Cezaevinden çıktıktan sonra iş bulamayınca sokakta yaşamaya başladı.

Osman Kaplan Milli Piyango çıkmadan önce marangozdu. Kaplan üç yıl arayla Milli Piyango’dan iki defa büyük ikramiye kazanıp tüm parasını kısa sürede tüketti. Para çıkar çıkmaz ilk iş olarak eşini boşayan Kaplan, lüks ev ve arabalar alıp paraları gece hayatında bitirdi. Sonra cezaevine girdi. Cezaevinden çıkınca yine bir bilet aldı ve ikinci defa büyük ikramiyeyi kazandı. Kazandığı bu paranın bir kısmını mafyaya kaptırıp diğer kısmını ise birkaç ay içinde tüketti. Parasını bitirdikten sonra eşine geri dönen Kaplan’ın artık eşinden başka kimsesi yok.

Dört defa büyük ikramiyeyi kazanan Kudret Şendil, parasını gece kulüplerinde tüketti. Ailesini terk eden Şendil şimdilerde gecekondu bir evde yaşıyor. Mahallelinin verdiği yardımlarla geçiniyor. Mahalleli dışında yanına kimse uğramıyor.

Ahmet Sarı kazandığı parayla çocuklarını evlendirip köyüne su kazandırmasına rağmen lüks yaşantısı sebebiyle zamanla bütün parasını bitirdi. Eşinden boşanıp lüks bir hayata daldı. Bankadaki parası uzun süre işlem görmeyince hazineye geçti. Tarlalarını da satan Ahmet Sarı’ya çocukları da sahip çıkmayınca huzurevine girmek zorunda kaldı.

Sultanahmette 40 sene ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Savgan parasının büyük kısmını yine bilet almak için harcamış. En büyük hayali aile kurmak olan Savgan, dolandırıcılara takılınca bütün parasını kaybetti. Eşi tarafından terk edilen Savgan, İstanbul sokaklarında eski işi olan boyacılığa döndü. Kansere yakalanan Savgan’a daha önce hiç tanışmadığı uzak bir akrabası sahip çıktı. Savgan 2014 yılında hayatını kaybetti.

İşte büyük ikramiye kazanan bazı insanların hayat hikayesi.

Sizce kazandılar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.