Hüseyin Türkoğlu

Hüseyin Türkoğlu

Kahta’daki Projeler Neden Durdu?

İlçemizin sorunlarını, problem ve ihmallerini bir türlü yazmakla bitiremiyoruz.

Zira ilçelimizdeki güzel gelişmeleri de görmezden gelmiyorum.

Fakat Kahta için daha önceleri de sahipsiz memleket demiştim, şimdi yine aynı yerde durduğumu üzülerek tekrarlamak zorundayım.

İlçemiz birçok anlamda olduğu gibi sahip olduğu değerler noktasında da gerçekten de sahipsiz bir memleket. Kaldı ki bu sahipsizlik duygusu halk tarafından çok derinlemesine hissedilmeye başlandı.

Seçim öncesi çoğalan müjdelerin akıbeti ne oldu?

Projelerin tümü çamura mı yattı? Müjdelerle gelen ve bir türlü bitmek bilmeyen projeler, Kâhtaʹnın değişmez makus kaderi mi? Yıllardır hep böyle oluyor ve bu anlayış hiç değişmeyecek mi?

Bundan 4 yıl önce Adıyaman’ın en prestijli projelerinden biri olduğu vurgulanan ve vatandaşa konforlu bir yolculuk imkanı sunacağı hedeflenen Kahta-Narince-Siverek duble yol neden bitmiyor?

Duble yolun temel atma töreninde; yolun hem turizm hem de ticaret yolu olacağı açıklamalarında bulunan siyasilerimize ilçe turizminin bitme noktasına geldiğini hatırlatmak ister ve ticaret yolu olması ile ilgili olarak da Kahta'da işsizliğin had safhada olduğunu belirtmek istiyorum.

Yine aynı temel atma töreninde konuşan yetkililerimizin, “Kahta-Nissibi Köprüsü arasındaki mesafeyi
50 km’den 41 km’ye düşürecek olan Kahta-Narince-Siverek duble yol ile sanayinin, ticaretin ve turizmin kavşak noktası Adıyaman’da bu tip yolların standardını yükseltmek Adıyaman’a ve memleketimize karşı boynumuzun borcudur” ifadelerini hatırlatarak bu borçlarını bir an önce ifa etmelerini bekliyoruz.

Projelerin çok hızlı müjdelerle geldiği ama kaplumbağa gibi ilerleyen bir süreçten geçiyoruz.

Halkın bağrından çıkan AK Parti’nin oyları ile seçilen Adıyaman milletvekillerinin artık bölgemizin gündemi ile yüzleşmesi gerektiğine inanıyorum.

Bölgemizin, 'sahipsiz memleket' muamelesine son vermeleri için özelde Kahta’nın genel de ise Adıyaman'ın, sahipsiz olmadığını göstermeleri adına söz verilen ve yarım kalan projelerin tekrar hayata geçmesinin artık zamanı geldi.

Kıyıda köşede unutulmuş projeleri sıkıntı ve sorunları yazıyoruz diye de kimse bize gönül koymasın.

Çünkü artık kangrenleşmiş sorunlar, sorumsuzluklar ve ihmaller artık yeter dedirtecek noktada.

Yapılacağı müjdelerle açıklanan, söz verilip de gerçekleştirilemeyen projeleri, Allah nasip ederse bir bir okuyucularımızla bu köşemizde paylaşacağız.

Selametle kalın

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum