Hüseyin Türkoğlu

Hüseyin Türkoğlu

Kahta Belediyesi Sınıfta Kaldı

Adıyaman ve tüm ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Kahta Belediyesi’nin karla mücadelesi ise sınıfta kaldı.

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından beklenen oldu. Adıyaman ve tüm ilçelerine kar yağdı. Kahta Belediyesi yaptığı açıklamada karla mücadele için 7/24 göreve hazır halde beklediklerini, tüm ekiplerle kar yağışının getireceği olumsuzluklara karşı önlemlerini aldıklarını duyurmuştu.

Yaklaşık 2 gün süre ile başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı tüm ilçeyi beyaza bürüdü.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN CANLI YAYINA BAKILMAZ

Kahta Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen kar küreme ve tuzlama çalışmaları yetersiz kaldı. Yetersiz de olsa yapılan kar küreme ve temizleme çalışmaları aynı zamanda belediye başkanının sosyal medya hesabından canlı yayına verildi. Ana caddelerde trafik felç olurken ara yollarda ise durma noktasına geldi. Kar küreme faaliyetlerinin yetersiz olması ile beraber, yollar adeta buz pistine döndü. Sabah işe gitmek zorunda olan insanlar buzlanma ve karla dolu kaldırımlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Dolayısıyla ayinesi iştir kişinin canlı yayına bakılmıyor.

VATANDAŞLAR KAYGAN ZEMİNDE YÜRÜYEMİYOR

Kahta Belediyesi’nin buzlanmalara karşı yeterince önlem almaması hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, kaldırım ve yollardaki kar ve buz pistine dönen yerlerden, tuzlanmayan, temizlenmeyen ana ve ara yollarda, hem sürücüler hem de yayalar zor anlar yaşadı. Kaygan zeminde yürümeye çalışan vatandaşlar özellikle yokuşlarda düşme tehlikesi ile karşılaştı. Zaten toplam 2-3 tane ana caddesi olan ilçemizin en çok kullanılan yollarındaki kar manzaraları belediyeyi sınıfta bıraktı. Birçok vatandaş sabah ekmek ve market gibi temel ihtiyaçlarını gidermek için kendi imkanlarıyla yollarda temizlik yaptı. Hatta bazı mahallelerde özel kepçe operatörlerinden rica edilerek kar temizleme çalışması yapıldı.  Ana ve ara yollarda yaşanan olumsuzluklarla ilgili tepkisini sosyal medyada dile getiren kimi vatandaşlar, belediyeyi çalışmaya davet etti.

Kar yağışının sürdüğü 2 gün okullar tatile girdi. Özel işletmeler ise çalışmalarına ara verdi. Esnaf kepenklerini kapattı. Kar yağışının durduğu ve havanın güneşli olduğu halde belediyenin yerdeki karları hala temizlememesi tepkilere neden oldu. Zira işine gitmek zorunda olan çalışanların çoğunun işe gidememesinden dolayı hem işten atılma tehlikesi ile yüz yüze kalıyorlar hem de işletmeler tam kapasite ile çalışmaz hale geldiler. Yani işçi, işveren ve vatandaşlar belediyenin karla mücadelesini yetersiz buldu.

MUHALEFET PARTİLERİ NEDEN SESSİZ?

Kahta halkı, muhalefet partilerinin bu süreçteki sessizliğine de anlam veremedi. Muhalefet yapan partililerin de bu ilçede yaşadığını hatırlatan vatandaşlar, muhalefetin sadece seçim döneminde ortaya çıkmalarını istemiyor.

huseyin-turkoglu.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum