İz Bırakanlar

Her bir başlangıcın elbette bir sonu vardır.

Kâhta İmam Hatip Lisesi’nden 2007 yılında mezun olurken, dönem arkadaşlarımla birlikte yaşadığımız duygusal bir anımız vardır hatıralarımda. Benim hep istek ve arzu ettiğim öğretmenlik duygusu, hayatımın vazgeçilmez yeri olan Kâhta İmam Hatip Lisesi’nde yeşermiştir.

Üniversiteden mezun olduktan sonra bir sene ücretli öğretmen olarak çalıştığım Kâhta İmam Hatip Lisesi’ne 2018 yılında öğretmen olarak Diyarbakır Ergani’den döndüm. Üç buçuk sene zarfında çalıştığım Kâhta İmam Hatip Lisesi; ömrümün sonuna kadar unutamadığım dostluklarımın, tecrübelerimin kaynağı ve hassaten piştiğim, tecrübe kazandığım yer olarak bana çok şey kazandırdı.

Ekim 2021 başı itibariyle hayal dünyamda her daim yeri doldurulmayan okulumdan, evim olarak gördüğüm yerden buruk bir şekilde ve hüzünle ayrıldım. Elbette her ayrılış bir başlangıca gebedir. Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne atanmam, zorunlu yer değişikliğini beraberinde getirdi. Şunu ifade edeyim ki büyük bir fabrikadan yeni çıkmış biri olarak, hayata yeni başladım desem abartı olmaz kanaatimce.

Kâhta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hususi dünyamdaki yerinin vazgeçilmez olduğunu bir kenara bırakarak, uzun süre üzerinde düşündüğüm ve çalıştığım, şu sıralar basım aşamasında olan “İZ BIRAKANLAR” isimli eserimi bitirmem için bu okul bana hem ilham kaynağı oldu hem de çalışma fırsatı verdi. Bu çalışmamızda Kâhta İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşundan günümüze öğretmen ve öğrenci istatistikleri, velilerin ve hayırsever vatandaşların İmam Hatip’e karşı hassasiyetleri ve mücadeleleri, mezun öğrencilerin yorumları ve özellikle iz bıraktığına kanaat varılan bazı hocalarımızın hayat hikâyelerine tanık olacaksınız. Ortalama 650 yıllık bir hayat serüveninin vücut bulduğu hayat mücadelesidir “İZ BIRAKANLAR” eseri.

Birbirinden kıymetli 13 hocamızın hayat mücadelelerinde nelerle karşı karşıya geldiklerini çarpıcı anlatımlarıyla göreceksiniz. Bu okulun nelere şahitlik ettiğini, canlı tanıklarıyla, birinci ağızdan dinleme fırsatını yakalayacaksınız. Eğitimin hangi ortamlarda ve hangi süreçlerden geçtiğini, verilen mücadelelerin zafere ulaşmada ne tür bir domino etkisi oluşturduğuna bizzat tanıklık yapacaksınız. Kâhta İmam Hatip Lisesi’nin ve hassaten imam hatip okulların serencamından yoksun bir gençliğin geleceğe dair bir hayalinin var olacağı elbette tartışılır. İşte şunu ifade etmekte fayda vardır. İmam hatip okulları, her zamanda ve her dönemde Türkiye Müslümanlarının varlığının en büyük vesilesi ve dayanağı olmuştur.

Bu minvalde imam hatipler; kuruluşundan bu güne değin, büyük halk kitlelerinin desteğini almış, tüm Müslümanların ortak paydası olmuş ve mücadele ruhunun ana mihenk taşını oluşturmuştur. 28 Şubat sürecinden günümüze varıncaya kadar, tarihin canlı tanıklarının hayat serüvenlerinin nasıl vücut bulduğuna şahitlik edeceğiniz “İZ BIRAKANLAR” kitabı, herkesin ve her kesimin kendine yer bulduğu, hayal dünyalarında asla silinmeyen izler taşıdığı bir dünyayı ele almıştır.

Bu kitap, genç kuşakların asla unutmaması gereken anılarla dolu hayat hikâyelerinin kaleme alındığı ve unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce hatıralarının buluştuğu bir serüven olarak karşınıza çıkacaktır.

Son tahlilde “İZ BIRAKANLAR”da kendinizi bulacaksınız. Çünkü bu hikâye hepimizin hikâyesidir. Kendinizi okumaya var mısınız? En kısa zamanda “İZ BIRAKANLAR” sizlerle olacaktır inşAllah.

mehmet-aluc.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar