İLÇE BASININI İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI

Adıyaman Valiliği görevinden Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Vali Aykut Pekmez’in veda gecesine ilçe gazeteleri davet edilmedi. Geceye sadece il merkezinden basın mensupları çağrıldı.

İlçe basınının itibarını hedef alan bir durumla karşı karşıyayız. Bu da Adıyaman’ın yükünü sırtlayan ilçe basınını derinden yaraladı. Kahta Adıyaman’ın ilçesi değil mi? Besni, Samsat, Gerger, Tut, Gölbaşı, Sincik Adıyaman’ın ilçeleri değil mi?

Eğer ilçeleri değilse biri çıkıp bir açıklama yapsın. Siz Adıyaman’a bağlı değilsiniz diyorsanız biz de bilelim. Eğer ilçeleri ise o zaman biri kalkıp neden davet edilmediklerini açıklasın. Bu güne kadar hep ilçe basınını görmezden gelindi, artık yeter. Böyle davranarak nereye varmaya çalışılıyor. İlçe basınına üvey evlat gibi davranmayı bıraksınlar.  Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünü görevini yapmaya davet ediyorum. 

BEKLENTİMİZ ÇOK YÜKSEK

Daha önceki dönemlerde yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için Adıyaman’ a vali olarak atanan Mahmut Çuhadar’ın bu konuya önemle eğilmesi gerekiyor. Kendisinden beklentimizin çok yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. Mutlaka birileri çıkıp ilçe basınını boş verin diyecek. İlçe basınının önemsenmemesi için kulis yapacak ama işim gerçeği bu değil.

Adıyaman bütün ilçeleriyle birdir. O nedenle herkese eşit olmak gerekiyor. Yeni valimizin de bunun farkında olacağını, kimseye aldırış etmeden, doğruyu bulacağını ve ilçe basınını da hak ettiği şekilde önemseyeceğini düşünüyorum.  İnşallah beklentilerimiz boşa çıkmaz.

Eğer kendisi de önceki valiler gibi çevresindeki birkaç kişinin söylemlerine göre konuyu çözmek yerine oluruna bırakırsa kötü niyetli insanların ekmeğine yağ sürer ve kaybeden Adıyaman olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.