'Filozof Ramazan' akıl hastanesine yatırıldı

'Filozof Ramazan' akıl hastanesine yatırıldı

Diyarbakır Ulu Camii'nde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan 'Filozof Ramazan' olarak bilinen Ramazan Böçkün akıl hastanesine kapatıldı

Diyarbakır Ulu Camii'nde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan 'Filozof Ramazan' olarak bilinen Ramazan Böçkün akıl hastanesine kapatıldı

Diyarbakır Ulu Camii'nde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün, İslam'ı anlattığından dolayı hazmedemeyen biri veya birilerince şikâyet edildi. Hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldığını açıkladı.
Ramazan Böçkün, uğradığı iftiralar sonrası akıl hastanesine yatırıldı.

Ulu Cami çevresinde yaptığı konuşmalarla tanınan, çok da sevilen Ramazan Böçkün'ün, ''İslami davet çalışmalarından dolayı şikâyet edildiği'' iddia edildi.

Böçkün, 2016 yılında gözaltına alınmış ve süregelen davada Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi Böçkün hakkındaki davayı ''psikolojik tedavi görmesi'' yönünde kararla sonuçlandırdığı ortaya çıktı. 

Davanın sonucuna tepki gösterip 'deli olmadığını' söyleyen 'Filozof Ramazan' ismiyle tanınan Böçkün, Bölge Mahkemesine itiraz etti. İtirazı reddedilen Böçkün, polisler tarafından alınarak Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde yatırıldı.

İki haftaya yakındır hastanede akli dengesi olmayan hastaların arasında kaldığı öğrenildi. Yapmış olduğu tüm itirazlara rağmen kendisine deli raporu verildi.

Böçkün, herhangi bir ruhi, ruhsal ve psikolojik sorunun olmadığını, İslam'ı anlatma dışında başka bir gayesinin de bulunmadığını söylediği de gelen bilgiler arasında. Ramazan Böçkün, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle özetledi;
"Misyonerler, her tarafta İslam'a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Fuhuş ve misyonerlik serbest, İslam’ı tebliğ yasak.
Ben kimseden zorla İslam'ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”

Sosyal medyada konu ilgili birçok kesim 'Filozof Ramazan' ile ilgili alınan karara tepkili

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum