Erbakan'dan HDP yorumu: O karar en çok PKK'yı sevindirir

Erbakan'dan HDP yorumu: O karar en çok PKK'yı sevindirir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı ve HDP arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

Erbakan, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar hakkında da konuştu.

Gündeme dair açıklamalar yapan Erbakan, Millet İttifakı’nı eleştirdi.

Millet İttifakı'nın gizli ortağının HDP olduğunu söyleyen Erbakan, şu ifadeleri dile getirdi:

"HDP olmadan  İstanbul'u da alamazlardı, Ankara’yı da alamazlardı. Hatta HDP de haklı olarak bu gizlilikten şikayetçi. Diyor ki, ‘Hem arka planda benim oyumu alıyorsunuz. Sayemde İstanbul, Ankara, Adana, Edirne'yi alıyorsunuz ama masaya oturtmuyorsunuz’. Apaçık ortada, HDP’nin yüzde 11-12’lik oyu olmasa 50+1’de de çok zorlanırlar”

"HDP’NİN SİYASİ YOLLARLA MAĞLUP EDİLMESİ LAZIM"

Erbakan, "HDP kapatılmalı mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Kapatılması en çok PKK’nin işine yarar. Bizim bu konuda söylediğimiz hep o. HDP’nin siyasi yollarla mağlup edilmesi lazım. Yani ideolojik olarak, çizgi olarak, maalesef yapı olarak o çekirdek kadro özellikle bizim tarihimizle, kültürümüzle, o bölge insanının inancıyla, temel değerleriyle bağdaşmayacak söylemleri, ideolojileri var. Komünizm var, sosyalizm var, ateizm var. Maalesef onlar da toplumsal cinsiyet eşitlikçi, onlar da 'İstanbul Sözleşmesi' diyor, onlar da 'LGBT' diyor. Şimdi bunların Doğu'daki, Güney Doğu'daki insanımızla doku uyuşmazlığı var"

"PKK'YA BU KOZU VERMEMEK LAZIM"

"Bunun yanlışlığını, HDP’ye gitmemeleri gerektiğini bizim siyasi yolla anlatmamız lazım. Kapattığınız zaman her seferinde daha da güçleniyor. Bugüne kadar 5-6 kere kapatıldı. Her seferinde daha çok örgütlendiler, daha çok mağdur edebiyatı yaptılar. Bir diğeri de dediğim gibi PKK’nın ekmeğine yağ sürmek. Çünkü PKK diyecek ki; 'Bak biz size yıllardır dedik ki kardeşim bu iş siyasetle olmaz. Dağa çıkalım, silahlı mücadele yapalım. Siz dediniz ki 'Yok biz siyaset yapacağız' al bak gördün mü, belediyeyi kazanıyorsun kayyum atıyorlar. Meclise giriyorsun partini kapatıyorlar. Gelin öyleyse dağa çıkalım'. PKK’ye bu kozu vermemek lazım. Kapatılmasının uygun olmayacağını düşünüyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.