Elif'in Hayata Tutunduğu An Kapitalizme Malzeme Oldu

Elif'in Hayata Tutunduğu An Kapitalizme Malzeme Oldu

İzmir depreminde 65 saat enkaz altında kaldıktan sonra çıkarılan Elif bebek üzerinden fırsatçılık yapmayaçalışan bazı firmalara sosyal medyada tepkiler çığ gibi yağdı.

Yakın zamanda İzmir'de meydana gelen acı olaydan sonra Türkiye İzmir depreminin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bu esnada her birimizin yüreğine su serpen bir mucize yaşandı.

Enkazaltında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarma ekipleri, aileler ve enkaz bölgesindeki herkes duygu dolu anlar yaşadı.

Elif çıkarılırken bir itfaiye şefinin parmağını sıkı sıkı tutmuş bu durum Türkiye için umudun simgesi olarak adlandırılmıştı.

Fakat bu anı kar hırsıyla paraya çevirmek isteyenler oldu.

Elif'in hayata tutunduğu anı, çiçek saksısı ve bardakların üzerlerine resim olarak çizen firmalar bunu da internetten satışa çıkardı.

Binlerce insan sosyal medya üzerinden firmaya tepki gösterirken, firmadan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Motivasyon sözleri kapsamında hazırlanmış 'Umudunu kaybetme' tasarımlı ürün ile ilgili sosyal medyada oluşan yorumlar ve eleştiriler firmamız tarafından dikkate alınmış olup, bunun sonucu olarak, firmamızın böylesine yanlış bir düşünce yapısı altında olmayacağını özellikle belirtmek isteriz. Sonuç olarak; maksadı dışında anlaşılmalara sebep olan ürünler yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra fark edilerek ivedilikle yayından kaldırılmıştır. Özür diler, kamuoyuna saygıyla arz ederiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.