Bu Defa Adıyaman Teğet Geçilmedi

Bu Defa Adıyaman Teğet Geçilmedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyesi projesi kapsamında Adıyaman’da da atölyeler oluşturulacak.

Bu defa Adıyaman'ın teğet geçilmemesi büyük mutluluğa neden oldu. 12 ilde eğitimleri devam eden Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 18 ilde daha açılıyor. Yeni açılacak atölyeler için Öğrenci Seçme Sınavı başvuruları da başladı. Buna göre 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri sınava başvuru yapabilecekler. Son başvuru tarihinin 6 Ocak 2020 olduğu sınavın yapılacağı tarih ise 9 Şubat 2020 olarak belirlendi.

Atölyeler Adıyaman'ın yanı sıra Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde açılacak.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri nedir, ne işe yarar?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacıyla “Geleceğin Teknoloji Yıldızları” programı kapsamıyla 2017 yılı Temmuz ayında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde hayata geçirildi. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler 36 aylık bir eğitim programına dahil oluyor. İlk 24 ay "Üretim ve Tasarım", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama, "Nesnelerin İnterneti", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", “Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama”, “Yapay Zeka”, "Havacılık ve Uzay", alanlarında kapsamlı bir eğitim alan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, kendilerini keşfederek ilgi alanlarını belirler. Son 12 ayda ise ilgi ve becerilerini dikkate alarak seçtikleri alanda koçluk desteği ile yarışmalara hazırlık aşamasına geçerler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları için desteklenirler.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimleri ile 21. yüzyıl becerileri kazandırmak, öğrenmeye karşı ilgi ve merak arttırmak, kariyer bilinci oluşturmak, bilim ve teknoloji okuryazarı bireyler yetiştirmek hedefleniyor. Öğrencilere teknoloji projeleri geliştirmede gerekli temel bilgi ile teknik alt yapıyı verilerek geleceğin teknolojileri hakkında vizyon kazandırıp, alan bazlı uzmanlaşmalarını sağlayarak yenilikçi ve özgün projeler geliştirmeleri için teşvik ediliyor. Bunlarla beraber öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla geziler, seminerler ve kulüp etkinlikleri düzenleniyor.

Farklı şubelerde eğitim alan öğrencilerin kaynaşması ve stres atabilmeleri için, yaz ve kış dönemlerinde doğa kampları yapılıyor. Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen ortaokul (4.sınıf ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) kademesindeki öğrenciler, web sitesi üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 60 soruluk sınav ve proje ödevi olmak üzere iki aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler.

Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ücretsiz olarak eğitim almaya hak kazanır. Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını yetiştiren eğitmen kadrosu, mühendislik alanında okuyan son sınıf üniversite öğrencileri, MEB öğretmenleri ve ilgili alandaki sektör çalışanlarından oluşuyor. Formasyon eğitimi olmayan eğitmen adayları atölyelerde eğitmenlik yapabilmek için düzenlenen eğitimine katılırlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.