İnstagram kapatıldı mı, yasaklandı mı?

İnstagram kapatıldı mı, yasaklandı mı?

BTK'dan açıklama! 2 Ağustos 2024 İnstagram’a ne oldu, çöktü mü, neden açılmıyor?

Türkiye'de yaklaşık 58.3 milyon kullanıcı Instagram'a erişim sağlayamıyor. Sabah saatlerinden itibaren dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya ağına ulaşım sorunu yaşayan milyonlarca vatandaş "İnstagram kapatıldı mı, yasaklandı mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) flaş bir karara imza attı. Platforma Türkiye'de erişim engeli getirildi. Peki, 2 Ağustos 2024 İnstagram kapatıldı mı, neden yasaklandı, erişim engeli ne zaman kalkacak? İşte İnstagram çöktü mü, ne oldu, ne zaman açılacak sorularının yanıtı ve diğer tüm detaylar…

İnstagram çöktü mü, neden yavaş sorusuna 2 Ağustos 2024 Cuma günü yanıt aranıyor. Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta şirketinin çatısı altındaki reels, fotoğraf ve hikaye paylaşımı yapılan sosyal medya uygulaması Instagram'da erişim sorunu yaşanıyor. Peki, Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?

İnstagram çöktü mü, neden yavaş sorusu bugün gündeme geldi. Instagram uygulamasına giriş yapmak isteyenler mesajları, hikayeleri (story) görüntülerken anlık problem ile karşı karşıya kalıyorlar. İnstagram'da erişim sorunu bazen teknik sorunlar ya da yoğunluk sebebiyle olabilir. Peki 2 Ağustos 2024  Cuma günü Instagram çöktü mü, neden yavaş? Instagram kapatıldı mı, ne zaman düzelir 2024?

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN YAVAŞ?

2 Ağustos 2024 Cuma günü sosyal medya uygulaması Instagram'ı kullananlar erişim sorunu yaşıyor. Uygulamada sorun yaşayanlar uygulamanın çöküp çökmediğini ya da neden yavaş olduğunu bilmek istiyor.

Sosyal medya devi instagram uygulaması için son 24 saatte bildirilen kesintiler doğrultusunda, son 1 saat çok sayıda kesinti rapor edildi ve aynı kesintilerin gün içerisinde düşük seviyelerde yaşandığı gözlemlenmiştir.

INSTAGRAM KAPATILDI MI?

Bugün sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alındı. BTK'nın site bilgileri sorgu sayfası bölümünde ilgili karar görülmüştür.

İşte konuya dair yapılan açıklama;

"'instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişme engellenmiştir."

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELİR?

Yaptırımın ne zaman kaldırılacağına dair resmi bir açıklama olmadığından ve Instagram tepkiye neden olan tutumunu düzeltirse uygulama eski haline gelebilir.

NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ?

BTK'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Fakat erişim engelinin sebebi ve ne kadar süreceğine dair resmi bir açıklama şimdilik gelmedi.

FAHRETTİN ALTUN INSTAGRAM'A TEPKİ GÖSTERDİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi sosyal medya platformu X (Twitter) hesabından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü ardından taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine değinerek, "Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" demişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.