Bartın'da Maden Ocağında Patlama: 28 Kişi Öldü, 11 Yaralının Tedavisi Sürüyor

Bartın'da Maden Ocağında Patlama: 28 Kişi Öldü, 11 Yaralının Tedavisi Sürüyor

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında Cuma akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumartesi sabahı Twitter hesabından yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi, “İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” dedi.

Koca "Biri ağır, dört hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumartesi sabah yaptığı açıklamada 58 işçinin kurtarıldığını, içerde 15 madencinin kaldığını açıkladı.

Bakan Soylu: Riskli bölgede 49 işçi vardı

Patlamanın ardından Bartın'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamada madende 110 kişinin çalıştığını ifade etti.

Bakan Soylu açıklamasında "Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi de paylaşmaktan üzüntü duyduğumuz bir tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktılar, bir kısmı kurtarıldı. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.