Barış ÇAKAN öldü, Ölümü provoke edildi

Barış ÇAKAN öldü, Ölümü provoke edildi

Ezana saygı gösterilmesini istediği için 3 kişi tarafından bıçaklanarak katledilen Barış Çakan, ırkçılara malzeme oldu.

Ezana saygı gösterilmesini istediği için 3 kişi tarafından bıçaklanarak katledilen Barış Çakan, ırkçılara malzeme oldu.

Ankara Etimesgut’ta önceki akşam işlenen cinayet, hayatları çarpıtma ve yalan olan çevrelerin iğrenç yüzüne yine ortaya çıkardı. Barış Çakan adlı 20 yaşındaki Ağrı doğumlu genç ezan sırasında yüksek sesle müzik dinleyen 3 kişiye ezana saygı göstermeleri gerektiğini hatırlattığı için bıçaklanarak katledildi. Durum ilginç bir seferberlikle çarpıtıldı.

Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yalanını ortaya atanlar kısa süre içinde sözde Barış Çakan’ın katledilmesini protesto ve Kürtçe’ye sahip çıkma adına tam bir yalan rüzgarı estirdiler. Sosyal medyada ırkçılığı lanetleme adına düpedüz ırkçılık yaptılar.

Ankara Valiliği’nin olaya dair yaptığı açıklamadan sonra Barış Çakan’ın babasının görüntülü açıklamalarına rağmen sürdürülen yalan durmak bilmedi. Milletvekili, sanatçı, akademisyen ve daha pek çok ünlü isim bu yalan kampanyasında yerini aldı.

Bu olay, ahlaki ilke ve esasların gelişmediği ortamların tehlikeye ne kadar açık olduğunu göstermiş oldu. İnsanların duygularının, düşüncelerinin ve kanaatlerinin nasıl manipüle edilip, istismar edilebildiğini de ortaya koyan bu olay aynı zamanda ırkçılık belasının sadece devletten topluma, resmi ideolojik zaviyeden halka değil, aynı zamanda toplum içinde belli kesimlerden diğerlerine, hatta devlete de yöneltilebileceğini göstermiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.