Bangladeşli Bakan: Türk Dizileri, İslami Değerlerimizle Uyuşmuyor

Bangladeşli Bakan: Türk Dizileri, İslami Değerlerimizle Uyuşmuyor

Bangladeş Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı, Türk dizilerini eleştirerek İslami değerler bakımından İran dizilerinin uygun olduğunu dile getirdi.

İran gazetesi Tehran Times'ın haberine göre, İran Kültür ve İslami Rehberlik Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili'yle görüşen Bangladeş Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Hasan Mahmud, ülke televizyonlarında Türk ve Kore dizileri yerine İran dizilerinin gösterilmesini istediklerini söyledi. İki bakan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı'nda bir araya geldi.

Bangladeşli Bakan Mahmud, Türk dizilerinin ülkesinde çok popüler olduğunu ancak İran ve Bangladeş arasındaki kültürel yakınlık nedeniyle İran dizilerini tercih ettiklerini söyledi. İran'la dini ve dilsel açıdan birçok ortak özelliklere sahip olduklarını belirten Mahmud, iki ülkenin ortak İslami değerleri de paylaştığını ifade etti.

165 milyon nüfuslu Bangladeş'te nüfusun yüzde 90'ından fazlasını Müslümanlar oluşturuyor. Ülkede Muhteşem Yüzyıl, Diriliş Ertuğrul gibi diziler milyonlarca Bangladeşliyi ekran karşısına geçiriyor.

Muhteşem Yüzyıl dizisi, önceki yıllarda “müstehcen” sahnelere sahip olduğu gerekçesiyle ülkede tartışmalara yol açmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum