ABD'de polis dehşeti: Siyahi’yi boğarak öldürdü

ABD'de polis dehşeti: Siyahi’yi boğarak öldürdü

Minnesota'da polis, siyahi vatandaşı, dakikalarca boynunu diziyle bastırarak öldürdü. Polis şiddeti binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Minnesota'da polis, siyahi vatandaşı, dakikalarca boynunu diziyle bastırarak öldürdü. Polis şiddeti binlerce kişi tarafından protesto edildi.

ABD’de dolandırıcılık suçuyla yakalanan bir kişi, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından boğularak öldürüldü. ABD polisi dizi ile şüphelinin ensesine yaslayarak nefessiz bıraktı. Yerde yüzüstü yatan adamın defalarca Nefes alamıyorum sözlerine aldırış etmeyen Polis, adamın üstüne tüm gücüyle yüklendi. Polisin bu hareketi sonrası şüphelinin solunum yolları tıkandı.

Polise tepki gösteren vatandaşların olay anında kaydettiği görüntüler kaydedildi. Videoda siyah adamın polis aracının yanında yüz üstü yere yatırıldığı görülüyor. Beyaz bir polisin boynuna diziyle sert şekilde bastırdığı adam defalarca "Nefes alamıyorum" diyor. Çevredekilerin "Zaten yakaladınız, en azından bırakın nefes alsın" ve "Onu şimdiye kadar arabaya koyabilirdiniz, size karşı koymuyor bile" tepkilerine rağmen polis işkenceye devam ediyor. "Burnu kanıyor", "Kendinden geçti", "Onu boğuyorsunuz" ve "Nabzını kontrol edin" uyarılarına ise diğer polis "Uyuşturucu kullanmayın çocuklar" yanıtını veriyor. Boğulan adam bilincini kaybedip hareketsiz kalmasına rağmen boynuna bastırmaya devam eden polis, "Bundan keyif alıyorsun, vücut dilinden anlaşılıyor" diyen çevredekileri biber gazı sıkmakla tehdit ediyor.

ŞÜPHELİ HASTANEYE KALDIRILDI SIRADA ÖLDÜ

Minneapolis polisi gözaltına alınan kişinin daha sonra tıbbi problemden dolayı öldüğünü açıkladı. Görüntülerde adamın bir süre sonra hareket etmediği görülüyor. İsmi açıklamayan şüphelinin Hennepin bölgesinde Tıbbi Merkeze kaldırıldığı ve daha sonra vefat ettiği belirtildi. FBI yaptığı açıklamada, polislerin görevden uzaklaştırıldıkları ve soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.