7 Güzel Adam'dan Rasim Özdenören Hakka Yürüdü

7 Güzel Adam'dan Rasim Özdenören Hakka Yürüdü

'7 Güzel Adam'ın son temsilcisi olan Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören Hakka yürüdü. Rasim Özdenören'in, yakın zamanda koronavirüs geçirdiği ve KOAH hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

Yaklaşık bir ay önce vücudundaki enfeksiyon nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde müşahede altında tutulan Rasim Özdenören'in tedavisi sürürken sevenlerini üzen bir gelişme yaşandı.

Özdeneren tedavi gördüğü hastanede Hakka yürüdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam'ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

"Çok Sesli Bir Ölüm", "Çözülme", "Gül Yetiştiren Adam", "Denize Açılan Kapı", "Uyumsuzlar" ve "Kent İlişkileri"nin de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli esere imza atan Rasim Özdenören, yarın toprağa verilecek. Özdenören, Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN MESAJ

Başkan Erdoğan Rasim Özden Ören'in vefatının ardından bir mesaj paylaştı.

Erdoğan, "Edebiyatımızın büyük ustalarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, "Gül Yetiştiren Adam" Rasim Özdenören'in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdenören'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

erdogan.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.