28 Şubat Darbecileri İçin Yakalama Kararı Çıkartılacak

28 Şubat Darbecileri İçin Yakalama Kararı Çıkartılacak

28 Şubat Darbecileri İçin Yakalama Kararı Çıkartılacak Çetin Doğan, Çevik Bir, Erol Özkasnak gibi post-modern darbe sürecini örgütleyen 14 general hakkında Yargıtay tarafından onaylanan cezaların infazı için sıra tutuklama kararı çıkarılmasına geldi.

Batı Çalışma Grubu olarak faaliyet gösteren cuntacılar için cezaevi yolu gözüktü nihayet.

Yargıtay, 28 Şubat davasında aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanığa verilen hapis cezalarını onamıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin onadığı ceza, yargılamayı yapan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek. Yerel mahkemeye gönderilecek onanan cezanın ardından ceza alan sanıklar hakkında cezanın 3 yıldan fazla olması nedeniyle yakalama kararı çıkartılacak.

Yakalama kararının ardından haklarındaki hükmün infazı için sanıkların cezaevine konacağı iddiası gündeme geldi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sanıklardan Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkındaki mahkumiyet kararlarını onamıştı.

Karar üzerine Perinçekgillerin Aydınlık isimli paçavrasına iç döken Çetin Doğan, işin içinden sıyrılmak için FETÖ’ye atıfta bulunarak haklarında bu hükmü veren hakim ve yargıçları FETÖ’cü olmakla itham etmişti.

Kaynak: Haksöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.