Tunçmen’den KGY Cemiyetine  10 Ocak Ziyareti

Tunçmen’den KGY Cemiyetine 10 Ocak Ziyareti

Kahta İlçesi Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede faaliyet gösteren çalışan gazetecileri ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretleri kapsamında EKO GAP HABER Bürosunu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunçmen, Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (KGY Cemiyeti) Başkanı ve Kahta Ajans Haber sitesi sahibi Mustafa İşeri’nin de hazır bulunduğu ziyarette, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı.

Ziyaretinde gazeteciliğin zor ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunçmen, “Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Şüphesiz, toplumun haber alma özgürlüğü ile basının güvenilirliği ve tarafsızlığı doğru orantılı olmak durumundadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği temsil etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (KGY Cemiyeti) Başkanı ve Kahta Ajans Haber sitesi sahibi Mustafa İşeri ise yerel basının ve gazetecilerin özlük sorunlarına değinerek, kamu adına alın teri döken basın emekçilerine yönelik pozitif ayrımcılık ile bir teşvik paketi hazırlanması gerektiğini, internet gazetecilerinin hukuki tanımları bulunmayan internet haber sitelerinde çalışan meslektaşlarının fiilen gazetecilik yapıyor olmalarına karşın; hukuken gazeteci sayılamamalarını işaret ederek bu anlamda internet gazeteciliğinin de ayrı bir yasa ile düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

EKO GAP  HABER Sitesi sahibi Ziya Bozkurt da İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerek ekonomik nedenlerden gerekse de günlük gazetelerin haber verme konusunda yetersiz kalmaya başladığı bir dönemde sosyal medya, internet gazeteciliğinin günlük yaşamın doğal bir parçası konumuna geldiğini belirterek ilan, duyuru ve reklam pastasından yeterince faydalanamayan internet gazetelerinin mutlaka yasal bir alt yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.