Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

Temiz Bir Toplum İçin / Abdullah BEKTAŞ

abdullah-bekas.jpg

Merhaba Kâhta’mızın güzel insanları.

Kâhta’mız gün geçtikçe büyümeye, gelişmeye ve sanayileşmeye doğru yol alıyor.

Biz insanlar bu güzel kentin bütün güzelliklerini yaşıyoruz ama ne yazık ki bazı talihsiz olaylara da şahit oluyoruz. Son günlerde gençliğimizin asabi davranışları ve sonu ölümle sonuçlanan intihar vakaları akıl karı değil.

Geçen yıl pandemi döneminde binlerce insan hayatını kaybetti. Korona belasından dolayı Kâhta’mızda da bu ölümler yaşandı ve birçok yakınımızı kaybettik…

Rabbim günahlarımızı affetsin, vefat eden vatandaşlarımıza rahmet eylesin.

Aslında çekirdek aile dediğimiz evimizin içinde bile birçok evladımızın sorunlarıyla birebir ilgilenemiyoruz. Bazen psikolojik baskı bile yapıyoruz. Sevgiden uzak, şefkatten mahrum evlatlar suça meyilli ve kendi başlarına olumsuz kararlar verebiliyorlar. Mesela aileye danışmadan kendi hayalleri peşinde koşan birçok insan, maalesef yarı yolda pişmanlık duyup geri dönüşü olmayan hatalar yapabiliyorlar.

En çok şahit olduğumuz hatalardan biri de boşanmalardır. Aile içi şiddet ile başlayan tatsız olaylar nedeniyle bu durum fazla olmaya başladı. Gençlerimiz eskiden hep ilimizin dışında iş arayışı içindeydiler. Bugüne bakarsak yaklaşık olarak organize sanayi bölgesinde 50'ye yakın fabrikamız iş imkânı sağlamıştır. Şehir merkezinde 150 atölye ve iş yeri faal durumdadır.

Benim bildiğim bu işveren arkadaşlar sürekli eleman aranıyor ilanlarını gündemde tutuyor. Bu piyasada kimin emeği olmuşsa ben bir Kâhtalı olarak teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlarım Kahta yaklaşık olarak 120 bin nüfusa sahip inanın iyilik yapmak isteyenlerin en güzel mekanlarından biridir.

Duyarlı arkadaşlarımızdan bir ricamdır.

Kâhta’nın başına gelmiş olan en büyük ceza ise bir takım gençlerimizin uyuşturucuya yenik düşmeleridir.

Akil insanlardan, kanaat önderlerimizden, büyüklerimizden, âlimlerimizden, hocalarımızdan, imamlarımızdan ve öğretmenlerimizden açık ricamdır.

Her birimiz bir gencimize sahip çıkalım. Onlara kültür ve medeniyetimizi anlatalım. Güzel ve iyiliğe dair ne varsa söyleyelim. Temiz bir toplum için kendi değerlerine sahip gençler yetiştirelim. İyilik ile sorunları çözebiliriz kanısındayım.

Selametle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar