Prof. Dr. Sabri Orman’ın İsmi Ortaokula Verildi

Prof. Dr. Sabri Orman’ın İsmi Ortaokula Verildi

2 yıl önce hayatını kaybeden, Türkiye’de iktisat ve İslam iktisadı alanında önemli çalışmalar yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi eksi rektörlerinden Hemşehrimiz Prof. Dr. Sabri Orman’ın ismi İstanbul’daki bir ortaokula verildi.

Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu'nun açılışını, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı.

Açılışta konuşan Bakan Özer, okula ismi verilen Prof. Dr. Sabri Orman'ı rahmet ve minnetle anarak Orman'ın Gazali ile ilgili yaptığı çok sayıda kıymetli çalışmalarının olduğuna dikkat çekti.

Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitim alanında son yirmi yılda atılan adımlara işaret ettiği konuşmasında, "Bu süreçte devasa eğitim seferberliği yapıldı." dedi. Türkiye'de insan kaynağının bir fırsat penceresi olduğunu ifade eden Özer, insan kaynağını iş gücü piyasası ile ilişkilendirmede en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu kaydetti.

 Bu doğrultuda eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranlarının önemine dikkat çeken Özer, "2000'li yıllara geldiğimiz zaman karnemiz gerçekten çok kötüydü. Beş yaştaki okullaşma oranları Türkiye'de yüzde 11 idi ve yüzde 89'u okul öncesi eğitim erişemiyordu. Liselerdeki okullaşma oranı yüzde 44, yüzde 56'sı erişemiyordu. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14 idi. Yani eğitime erişimle ilgili derslik yapılmıyor, okul yapılmıyor. Sadece bununla kalınmıyor, aynı zamanda başörtüsü yasakları uygulanıyor. Aynı zamanda katsayı zulmü uygulanıyor." diye konuştu.

 "2023 YILINDA 2 BUÇUK MİLYON ÇOCUĞUMUZA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK"

"İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 300 bin seviyesindeki derslik sayısı 857 bine ulaştı." diyen Özer şöyle devam etti: "Bir milyona yakın dersliği olan bir eğitim sistemimiz var. 19 milyon öğrencimiz var. 1,2 milyon öğretmenimiz var. Bizim eğitim sistemimizin toplamı, 150'ye yakın ülkenin nüfusundan çok daha fazla. Beş yaştaki okullaşma oranı 2000'li yıllarda yüzde 11'di, bugün yüzde 98. İlkokuldaki okullaşma oranı bugün yüzde 99.63, yüzde yüz. Ortaokuldaki okullaşma oranı yüzde 99.44. Lisedeki okullaşma oranı yüzde 95. Yani Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranları yüzde 95'in üzerine çıktı. Bu, sadece binalar yapılarak olmadı, aynı zamanda çok sayıda sosyal politika uygulanarak yapıldı. On dokuz yıldan beri istikrarlı bir şekilde şartlı eğitim yardımı, yani dezavantajlı ailelere çocuklarını eğitimle buluştururlarsa maddi yardım yapılması söz konusu. Burs, pansiyonlar, ücretsiz taşımalı eğitim, ücretsiz yemek..."

Şu anda Millî Eğitim Bakanlığının 1 milyon 800 bin çocuğa her gün ücretsiz yemek verdiğini vurgulayan Özer, "2023 yılında, inşallah, okul öncesini merkeze alarak bu rakamı 2 buçuk milyona çıkaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde aşamayacağımız hiçbir noktamız yoktur." değerlendirmesini yaptı.

 Özer, "İnşallah, eğitim sistemimiz çok daha kaliteli -Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu o Türkiye vizyonuna sahip gençleri yetiştirmek için çok daha kalite odaklı- ve eğitimde fırsat eşitliği odaklı bir şekilde büyümeye, daha ileri koşmaya devam edecek." diyerek açılışlarda emeği geçen hayırseverlere de ayrıca teşekkür etti. Özer, konuşmasını "Bugün açılışını yapacağımız okulların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Orada eğitim verecek tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Orada eğitim alan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." sözleriyle sonlandırdı.

Kaynak: MEB

1.jpg

2.jpg

sabri-orman.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum