“Mezomorto” dizisi Adıyaman’ı canlandıracak

“Mezomorto” dizisi Adıyaman’ı canlandıracak

Ünlü yönetmen Ümit Şafak’ın yöneteceği ve tamamen Adıyaman’ı anlatan “Mezomorto” adlı dizinin yapımcı kadrosu Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

Yönetmen Ümit Şafak ile birlikte yapımcılar Zekeriya Polat ve Yunus Elçi’nin de hazır bulunduğu ziyarette, dizinin senaryosu ve çalışmalar hakkında Rektör Turgut’a bilgiler verildi.

Şafak, oyuncu kadrosunun sır gibi saklandığı dizinin iddialı bir senaryoya sahip olduğunu ve yurt dışında da dikkatleri üzerine çekeceğini belirterek, “Bu dizi dünya kamuoyunun ilgisini çekecek çok güçlü fantastik bir öyküye sahip. Senaryosunu aynı zamanda genç bir hemşehrimiz olan Yunus Elçi yazdı. Adıyaman’ın tarihi kültürel potansiyeli çekilerek sayısız fotoğrafla farklı açılardan ele alındı ve ilimizin sahip olduğu değerlerle eşsiz bir plato olduğu ortaya kondu.” dedi.

Rektör Turgut ise, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan her projeye destek vermeye hazır olduklarını belirterek, “Mezomorto adlı dizinin senaryosunu incelediğimde Adıyaman’ımız için oldukça faydalı bir proje olduğuna kanaat getirdim. Özellikle ilimizin tanıtımı adına desteklenmesi gerekiyor. Dizi çekimleri süresince Adıyaman Üniversitesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek ister, dizi ekibine çalışmalarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.