“MEZOMORTO” adlı Dizi Adıyaman’ı Canlandıracak

“MEZOMORTO” adlı Dizi Adıyaman’ı Canlandıracak

Ünlü isim Ümit ŞAFAK’ın yönetmenliğini üstlendiği tamamen Adıyaman’ı anlatan “MEZOMORTO” adlı dizinin oyuncularıyla anlaşmaları imzalandı.Yapımcı Zekeriya Polat açıklamalardan bulundu.

Yapımcılığını Zekeriya Polat, Mehmet Elçi ve Yunus Elçi’nin (Elçioğulları Film) yaptığı, genç iş adamı M.Sadık Gürsoy’un sponsor desteğiyle çekilecek 30 bölümden oluşan fantastik dizi “MEZOMORTO” Adıyaman’ı canlandıracak.

Oyuncu kadrosunun sır gibi saklandığı dizinin iddialı bir senaryoya sahip olduğu ve yurt dışında da dikkatleri üzerine çekeceği belirtiliyor.
Teknik ekip ve oyuncularla anlaşmalar imzalandı. Ekibin bu hafta sonu ilimize gelmeleri bekleniyor.

Adıyaman  “MEZOMORTO”  ile bir film platosu haline gelecek. “MEZOMORTO” yu sinema filmleri takip edecek.
Ünlü isim Ümit Şafak’ın yönetmenliğini üstlendiği “MEZOMORTO” adlı dizinin görüntü yönetmenliğini ise, “Eyvah babam, Eyvah kızım büyüdü, Ruhsar, Bir nefes yeter, Kadın, Hatırla sevgili, Üvey baba, Azad, Hayalet, Hanım Ağa ve Karagül” gibi birçok dizi ve filmde imzası bulunan Refik Çakır yürütecek.

Yapımcı Zekeriya Polat Konu ile ilgili açıklamalarda bulundu;
“Bu dizi dünya kamuoyunun ilgisini çekecek çok güçlü fantastik bir öyküye sahip. Senaryosunu aynı zaman da genç bir hemşerimiz olan Yunus Elçi yazdı.

mezomortooo.png
Adıyaman’ın tarihi kültürel potansiyeli çekilerek sayısız fotografla farklı açılardan ele alındı ve ilimizin sahip olduğu değerlerle eşsiz bir plato olduğu ortaya kondu.

Bu girişim sonuç verdi ve nihayetinde tamamı Adıyaman’da çekilecek bize ait bize hizmet edecek bir diziyi konuşuyoruz.
Ünlü isimlerden imzalarımızı aldık.
M.Sadık Gürsoy’a teşekkür ediyorum.
Adıyaman’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gelecek günler güzel şeyler barındırıyor.

M.Sadık Gürsoy, “Adıyaman’ın bu ilk dizisinin yurt dışında izleyicisi ile buluşması Adıyaman’ın tanıtımına olumlu katkılar sağlayacak, ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını katbekat arttıracak.”

Dizi ile ilgili ilk basın toplantısının önümüzde ki Cuma yapılması bekleniyor.
Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye başkanı Süleyman Kılınç, TSO başkanı Mustafa Uslu, iş dünyasından temsilciler, STK’lar ve Milletvekillerinin katılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.